Home » Sanatate » Reevaluarea persoanelor cu grad permanent de handicap

Reevaluarea persoanelor cu grad permanent de handicap

Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, persoanele cu handicap care au certificate cu termen permanent de încadrare sunt obligate să se prezinte la reevaluare în câteva situații, care au fost stabilite clar de Legea nr. 67/2014, recent aprobată, care modifică și completează Legea nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Potrivit normativului, „persoanele pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad și tip de handicap se prezintă pentru reevaluare în următoarele situații: solicită acest lucru ca urmare a agravării condiției lor medico-psihosociale; sunt convocate de către structurile competente în cazul existenței unor suspiciuni justificate privind încălcarea prevederilor legale referitoare la încadrarea în grad și tip de handicap”.

O altă modificare vizează articolul 59, alineatul (1), litera c), din Legea nr. 448/2006, în care se menționa că persoanele cu handicap au obligația să se prezinte pentru reevaluare la solicitarea structurilor competente în domeniu, indiferent de termenul de valabilitate al certificatului de încadrare în grad și tip de handicap.

«De la momentul modificării legii, sunt aduse noi reglementări. Astfel, persoanele cu handicap au obligația, de acum încolo,«să se prezinte pentru reevaluare, la solicitarea structurilor competente în domeniu, cu excepția persoanelor cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil, care nu pot urma programe de recuperare și pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad și tip de handicap»”, se arată într-un comunicat al DGASPC Vaslui.

Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, persoanele cu handicap care au certificate cu termen permanent de încadrare sunt obligate să se prezinte la reevaluare în câteva situații, care au fost stabilite clar de Legea nr. 67/2014, recent aprobată, care modifică și completează Legea nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Potrivit normativului, „persoanele pentru care comisia de evaluare a stabilit un termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad și tip de handicap se prezintă pentru reevaluare în următoarele situații: solicită acest lucru ca urmare a agravării condiției lor medico-psihosociale;…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: