Home » World » Situația din Ucraina: Bilanțul atacurilor comise de separatiști proruși împotriva armatei ucrainene a ajuns la 17 morți

Situația din Ucraina: Bilanțul atacurilor comise de separatiști proruși împotriva armatei ucrainene a ajuns la 17 morți

Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat, joi, că cel puțin 17 militari au murit, iar alți 36 au fost răniți în atacuri comise de separatiști proruși împotriva armatei ucrainene în estul țării.

Potrivit ministerului ucrainean, 16 militari au murit într-un atac cu grenadă și cu mortier în apropiere de Volnovaha, în regiunea Donețk, iar altul a fost ucis în regiunea Lugansk. Bilanțul anterior era de 14 morți. Armata ucraineană a lansat pe 13 aprilie o operațiune militară cu scopul de a prelua controlul asupra regiunilor Donețk și Lugansk, aflate în mare parte sub controlul separatiștilor, care și-au proclamat suveranitatea în urma unor referendumuri privind independența. Insurgenții, la râmdul lor, au lansta atacuri împotriva mulitarilor ucraineni. Incidentele au loc cu doar trei zile înaintea unui scrutin prezidențial considerat crucial pentru viitorul țării, după șase luni de criză politică ce au condus țara în pragul unui război civil și unei sciziuni.

Potrivit ONU, cel puțin 127 de persoane – militari ucraineni, separatiști proruși și civili – au fost ucise în „confruntări violente” în perioada 13 aprilie-16 mai.

Sursa: mediafax.ro

Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat, joi, că cel puțin 17 militari au murit, iar alți 36 au fost răniți în atacuri comise de separatiști proruși împotriva armatei ucrainene în estul țării. Potrivit ministerului ucrainean, 16 militari au murit într-un atac cu grenadă și cu mortier în apropiere de Volnovaha, în regiunea Donețk, iar altul a fost ucis în regiunea Lugansk. Bilanțul anterior era de 14 morți. Armata ucraineană a lansat pe 13 aprilie o operațiune militară cu scopul de a prelua controlul asupra regiunilor Donețk și Lugansk, aflate în mare parte sub controlul separatiștilor, care și-au proclamat suveranitatea în urma…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: