Home » Social » Laptele, controlat de fosfați

Laptele, controlat de fosfați

Zece unități din județ care produc sau distribuie lapte pasteurizat și sterilizat sau brânză topită au fost sancționate în urma unui control tematic al Inspecției Sanitare de Stat, efectuat în intervalul 22-30 aprilie. Reprezentanții Ministerului Sănătății au vrut să știe dacă producătorii, importatorii, distribuitorii și retailerii de lapte pasteurizat și sterilizat (inclusiv UHT) nearomat și de brânză topită respectă prevederile legislației în vigoare privind utilizarea fosfaților (E 338-341, E 343 și E 450-452).

La nivelul județului Vaslui, au fost verificate 15 unități. Dintre acestea, zece au fost sancționate cu avertisment și li s-a impus respectarea unui plan de conformare. Au fost prelevate probe de la 53 de produse alimentare.

„S-au constatat următoarele neconformități: pereți și paviment cu suprafețe neigienizate corespunzător în spațiile de depozitare, lipsa distribuției apei calde în unitățile de desfacere a produselor alimentare, neimplementarea unui sistem de trasabilitate pentru produsele alimentare recepționate, depozitate și comercializate, lipsa monitorizării temperaturii în spațiile frigorifice, personal neinstruit cu noțiuni fundamentale de igienă și neinscripționarea pe etichetă a numelui aditivului sau a codului numeric utilizat în Comunitatea Economică în dreptul categoriei de aditivi «săruri de topire» în unele produse de brânză topită”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Zece unități din județ care produc sau distribuie lapte pasteurizat și sterilizat sau brânză topită au fost sancționate în urma unui control tematic al Inspecției Sanitare de Stat, efectuat în intervalul 22-30 aprilie. Reprezentanții Ministerului Sănătății au vrut să știe dacă producătorii, importatorii, distribuitorii și retailerii de lapte pasteurizat și sterilizat (inclusiv UHT) nearomat și de brânză topită respectă prevederile legislației în vigoare privind utilizarea fosfaților (E 338-341, E 343 și E 450-452). La nivelul județului Vaslui, au fost verificate 15 unități. Dintre acestea, zece au fost sancționate cu avertisment și li s-a impus respectarea unui plan de conformare. Au…

Review Overview

User Rating: 2.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile