Home » National » Ponta: De mâine ne putem așeza la masă cu liderii PNL pentru refacerea USL. Răspunsul lui Crin Antonescu

Ponta: De mâine ne putem așeza la masă cu liderii PNL pentru refacerea USL. Răspunsul lui Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că de luni liderii PSD sunt dispuși să se așeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii și au pierdut la cacealma.

„Ceea ce mă interesează pe mine e faptul că de mâine, și vorbesc în numele USD, suntem dispuși să ne așezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL și doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulți o așteaptă, este întinsă fără niciun fel de dorință de a profita de acest moment și pur și simplu pentru că semnalul dat de electorat nouă, cât și liderilor liberali, este unul foarte clar”, a spus Ponta. Comentând rezultatul euroalegerilor, Ponta a spus: „Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor, pentru cei care au jucat la poker soarta USL, sau a propriului partid, care au pierdut la această cacialma și cred că trebuie să își asume cu siguranță responsabilitatea”. El a arătat că luni la ora 12.00 liberalii au o ședință și că vrea ca toți cei care vor participa și știe de invitația oficială adresată de liderii PSD, UNPR și PC de a reforma USL. Întrebat dacă această invitație de a reforma USL înseamnă revenirea PNL la guvernare, Ponta a răspuns: „Sigur că da, noi îi vrem înapoi”. Ponta a mai spus că este evident că rezultatul pe care PSD l-a obținut este justificat și de faptul că a păstrat programele, proiectele și valorile USL. „Oamenii ne-au văzut în mod corect ca cei care nu ne-am răzgândit după 2012 și vreau să mă angajezacum, după finalizarea acestor alegeri, în fața celor care ne-au votat, că tot ceea ce am promis împreună în 2012 vom duce la îndeplinire”, a spus Ponta. El a arătat că rezultatul alegerilor a reprezentat un mesaj și pentru cei care au jucat la poker soarta USL și care trebuie să răspundă pentru acest lucru. „Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor și pentru cei care au jucat la poker soarta USL sau a propriului partid, care au pierdut la această cacealma, și cred că trebuie să-și asume cu siguranță responsabiliate”, a spus Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, nu comentează estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate și la noapte și face apel la reprezentanții PNL în secțiile de votare să fie vigilenți. Crin Antonescu declarase, în mai multe rânduri, că dacă PNL obține sub 20% la europarlamentare va demisiona de la șefia partidului. PNL este creditat cu un scor sub 15% potrivit exit-poll-urilor publicate după euroalegerile de duminică.

Antonescu: PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduț la guvernare

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduț la guvernare, precizând că nu va lăsa România „pe mâna baronilor roșii”.

„Indiferent de rezultatul acestor alegeri, vreau să-i asigur pe toți cetățenii României care au votat sau nu, pe toți membrii PNL, pe toți cei care ne-au dat votul astăzi sau altă dată, că PNL își va respecta demnitatea, principiile și hotărârile, că PNL nu ia mită. Că PNL este singurul partid care, pe baza principiilor și în virtutea unor valori a fost capabil să părăsească o guvernare și ca atare nu poate fi ademenit cu un loc mai puțin sau mai mult călduț într-o guvernare”, a spus Antonescu.

„Nu vom lăsa România pe mâna baronilor roșii, indiferent de exit-poll-uri și indiferent de rezultatul acestor alegeri. PNL va fi, așa cum e deja consacrat, principala forță politică în luptă și în continuare în toamna acestui an împotriva pesedizării României. PNL va lupta și în 2014, așa cum a făcut-o și în 1996, așa cum făcut-o în 2004 și așa cum a făcut-o în 2012, împotriva tentativei oricui de a instaura un partid stat la conducerea României”, a mai declarat președintele PNL.

El a precizat că acest „război nu s-a terminat indiferent cât de veseli sunt unii astăzi în urma unor exit-poll-uri sau unor rezultate oficiale așa cum le vom vedea”.

Antonescu a precizat că PNL va reprezenta speranța și proiectul de occidentalizare a României împotriva „feudalismului roșu, în ediție PSD, revăzută și adăugită”.

„Acest lucru îl spun toți liberalii adevărați, iar cei care își închipuie că doi sau trei sau cinci liberali capturați din diferite motive pot să substituie voința unui partid care de 139 de ani trăiește din valori și nu din pomeni se înșală amarnic. Iar războiul care abia a început, și nicidecum nu s-a încheiat, va dovedi acest lucru”, a mai declarat liderul PNL.

Sursa: mediafax.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că de luni liderii PSD sunt dispuși să se așeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii și au pierdut la cacealma. "Ceea ce mă interesează pe mine e faptul că de mâine, și vorbesc în numele USD, suntem dispuși să ne așezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL și doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012. Este o mână întinsă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: