Home » Social » PPDD și PMP s-au căsătorit la Solești: Familia pluripartită

PPDD și PMP s-au căsătorit la Solești: Familia pluripartită

Nuța Podosu, din Solești, este consilier județean PPDD, iar soțul ei, Stelian Podosu, este secretar al organizației județene a PMP. Între cei doi nu există niciun fel de conflict politic, ci dimpotrivă. Cum funcția soțului «bate» funcția soției, Nuța Podosu a trebăluit în campania pentru europarlamentare mai mult pentru PMP. De altfel, vinerea trecută am surprins-o la sediul PMP alături de soț. Explicația lui Stelian Podosu: “Este soția mea, trebuie să mă ajute!”

Dacă, în anii ’90, multe familii de vasluieni s-au destrămat din cauza simpatiilor politice diferite, situația este cu totul alta astăzi. O soleșteancă, Nuța Podosu, este înscrisă în PPDD și nu este un membru de rând al partidului lui Dan Diaconescu, ci unul de seamă, având calitatea de consilier județean obținută în urma condidaturii la alegerile locale din 2012. Soțul ei însă, Stelian Podosu, este înscris în noua formațiune PMP, având și funcție, cea de secretar al organizației județene.

Nuta Podosu

Nuta Podosu

Cele două partide menționate au fost rivale în campania electorală pentru europarlamentare. Cu toate acestea, în gospodăria soților Podosu din Solești a domnit armonia politică, precum și un mare afiș electoral al PMP. S-ar putea crede că în familia Podosu cântă cocoșul și afișul a fost montat cu toată “opoziția politică” a Nuței Podosu, care, fără îndoială, și-ar fi dorit un afiș electoral cel puțin la fel de mare cu Dan Diaconescu, “patronul spiritual” al PPDD. Dar nu este câtuși de puțin așa. Nuța Podosu nu numai că a tolerat apartenența politică diferită a soțului, dar s-a implicat, pe parcursul întregii campanii electorale trecute, în eforturile organizatorice și propagandistice ale partidului soțului.

“Acum, îl ajută pe soțul ei, nu face altceva!”

Vinerea trecută, pe final de campanie, am surprins-o pe Nuța Podosu la sediul partidului rival, în principiu și în general. Trebăluia de zor la distribuirea afișelor electorale și alte detalii de ultimă oră ale campaniei partidului sprijinit de președintele Traian Băsescu. La masa din sediul PMP se aflau: șeful “de import” al partidului, Traian Berca (fost pedelist), fostul liberal și fost șef al PPDD Vaslui Ion Vrânceanu, precum și soțul consilierei PPDD, Stelian Podosu. Un primar PDL cu funcții de secretar prin acest partid tocmai aranja ceva cu noul șef al partidului rival “pe dreapta”, PMP.

În capul mesei, actualul secretar al organizației județene a PMP, fost secretar al organizației județene a PPDD până în aprilie anul trecut, Stelian Podosu, ne-a explicat că, de vreme ce Nuța Podosu este soția sa, nu vede nicio incompatibilitate în faptul că ea lucrează pentru campania electorală a PMP și nu pentru cea a propriului partid: “Este soția mea, trebuie să mă ajute!”

Întrebat fiind dacă soția sa muncește și la campania electorală a PPDD, a răspuns: “Mda, se mai duce. Acum, îl ajută pe soțul ei, nu face altceva!”.

Stelian Podosu ne-a arătat clar că nu poate fi vorba despre traseism politic la soția sa, pentru că aceasta a rămas înscrisă în PPDD, dar mai ales pentru că acest partid, pe care l-a părăsit anul trecut, este un partid de traseiști. În apărarea sa și a familiei pluripartite de la Solești, el a dat exemplul unei familii și mai și din comuna Dănești, familia Spiridon: soțul este consilier local PPDD, în vreme ce soția este consilier PDL.

Dacă noul șef al PMP, Traian Berca, este de acord cu mariajul pluripartit, nu de aceeași părere a fost deputatul PPDD de Bârlad Tudor Ciuhodaru, care a recunoscut și alte probleme, mult mai mari, pentru partidul său.

“O să facem o analiză foarte strictă după alegeri și o să vedem cine și cum și-a făcut datoria. Știm că avem oameni care, profitând de simpatia care există pentru partidul nostru, au intrat în organizațiile noastre, deși nu au ce căuta acolo. Am găsit inclusiv pe listele de reprezentanți ai PPDD la aceste alegeri consilieri ai altor partide”, a spus deputatul PPDD, care este și șeful județean al partidului.

Clar, nu?

Nuța Podosu, din Solești, este consilier județean PPDD, iar soțul ei, Stelian Podosu, este secretar al organizației județene a PMP. Între cei doi nu există niciun fel de conflict politic, ci dimpotrivă. Cum funcția soțului «bate» funcția soției, Nuța Podosu a trebăluit în campania pentru europarlamentare mai mult pentru PMP. De altfel, vinerea trecută am surprins-o la sediul PMP alături de soț. Explicația lui Stelian Podosu: “Este soția mea, trebuie să mă ajute!” Dacă, în anii ’90, multe familii de vasluieni s-au destrămat din cauza simpatiilor politice diferite, situația este cu totul alta astăzi. O soleșteancă, Nuța Podosu, este înscrisă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile