Home » Sport » Știința II Bacău – HC Vaslui 30-38 (12-20): După 15 ani, Vasluiul e în Ligă: Cinste lor!

Știința II Bacău – HC Vaslui 30-38 (12-20): După 15 ani, Vasluiul e în Ligă: Cinste lor!

După 15 ani, Vaslui are din nou echipă în Liga Națională de handbal. HC Vaslui s-a impus și în ultimul joc, de la Bacău, și a promovat pe primul loc. Vasluienii au sărbătorit alături de primarul Vasile Pavăl, de sponsori, în frunte cu George Safir, și de peste o sută de fani.

Vasluiul a avut nevoie de 15 ani pentru a avea din nou handbal de primă ligă. Ieri, HC Vaslui a terminat sezonul pe primul loc și a promovat în Liga Națională.

Handbaliștii vasluieni au câștigat și ultimul joc, cu Știința II Bacău, după un meci controlat de la un capăt la altul. Gazdele au contat în joc doar primul sfert, după care vasluienii au punctat decisiv, conducând la un moment dat cu zece goluri pe tabelă, scor 9-19. Pe final de repriză, elevii lui Leonard Bibirig și Laurențiu Cozma au mai redus motoarele, astfel că la pauză tabela arăta 12-20.

La reluare, tot gazdele au început bine jocul, astfel că s-au apropiat la cinci goluri, 15-20. Leonard Bibirig a cerut time-out, iar vasluienii au revenit în meci, ținându-și adversarul la șapte goluri diferență. S-a încheiat cu scorul de 30-38, iar Vasluiul revine în elită en fanfare.

“Felicitări băieților. Este munca noastră de un an de zile. Am muncit mult pentru această performanță. Dorim ca în Ligă să facem o figură cât mai frumoasă și să continuăm proiectul demarat la Vaslui împreună cu autoritățile și sponsorii noștri”, a declarat Leonard Bibirig.

hc vs5Sandu Iacob, ovaționat la Bacău

Sandu Iacob a avut parte de o primire frumoasă la Bacău. Localnicii nu l-au uitat pe căpitanul vasluienilor, care au afișat un tricou imens cu numărul 27 în tribuna din Polivalenta băcăuană, chiar în startul partidei. El a fost ovaționat minute bune și aplaudat atât de publicul vasluian, cât și de gazde. Iacob este din Bacău și a evoluat în mai multe rânduri la Știința, în Liga Națională.

Președintele Federației Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a fost și el prezent la meciul dintre Știința II Bacău și HC Vaslui. Federalul s-a arătat impresionat de jocul vasluienilor, cărora le prevede o evoluție frumoasă în prima ligă.

“Am văzut un Vaslui cu un joc spectaculos. Au un prim șapte cu experiență. Felicitări pentru promovare. Sunt convins că vor face față în prima ligă”, a spus Dedu.

După 15 ani, Vaslui are din nou echipă în Liga Națională de handbal. HC Vaslui s-a impus și în ultimul joc, de la Bacău, și a promovat pe primul loc. Vasluienii au sărbătorit alături de primarul Vasile Pavăl, de sponsori, în frunte cu George Safir, și de peste o sută de fani. Vasluiul a avut nevoie de 15 ani pentru a avea din nou handbal de primă ligă. Ieri, HC Vaslui a terminat sezonul pe primul loc și a promovat în Liga Națională. Handbaliștii vasluieni au câștigat și ultimul joc, cu Știința II Bacău, după un meci controlat de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Gabriel Sandulachi

    SANDU IACOB intodeauna va fi ovationat la Bacau de suporterii Bacauani

%d blogeri au apreciat: