Home » Business » Vrei să lucrezi într-o bancă? Iată cât vei câștiga

Vrei să lucrezi într-o bancă? Iată cât vei câștiga

Un angajat pe o poziție de entry-level dintr-o bancă primește în prezent un salariu net cuprins între 1.200 și 1.500 de lei pe lună, potrivit datelor din piață, în condițiile în care angajații din acest sector aveau la finalul lunii martie salarii medii mai mari chiar decât cei din industria IT.

Potrivit Insitutului Național de Statistică, salariul mediu net în sectorul bancar era de 4.023 lei în martie, față de o medie națională pe economie de 1.706 lei.  La finalul primelor două luni ale acestui an peste 71.000 de oameni lucrau într-o bancă, cu 11.500 mai puțini față de începutul crizei, potrivit datelor de la INS. Angajații care au reușit să supraviețuiască valului de restructurări din sistemul bancar au avut parte și de creșteri salariale de până la 30% în ultimii opt ani, însă acestea au fost „anulate“ de mai mulți factori, cel mai important fiind inflația. Deși au salarii, în medie, cu câte 1.000 de lei mai mari decât înainte de criză, ritmul de creștere a salariilor din sistem a fost de două ori mai scăzut decât media la nivel național.

Sursa: money.ro

Un angajat pe o poziție de entry-level dintr-o bancă primește în prezent un salariu net cuprins între 1.200 și 1.500 de lei pe lună, potrivit datelor din piață, în condițiile în care angajații din acest sector aveau la finalul lunii martie salarii medii mai mari chiar decât cei din industria IT. Potrivit Insitutului Național de Statistică, salariul mediu net în sectorul bancar era de 4.023 lei în martie, față de o medie națională pe economie de 1.706 lei.  La finalul primelor două luni ale acestui an peste 71.000 de oameni lucrau într-o bancă, cu 11.500 mai puțini față de începutul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: