Home » Invatamant » Zile bune pentru Școala „Iorgu Radu” Bârlad

Zile bune pentru Școala „Iorgu Radu” Bârlad

În curând, Școala Gimnazială „Iorgu Radu” ar putea beneficia de mult așteptata consolidare. Pentru început, a fost făcut un pas important, respectiv aprobarea de către consilierii locali a indicatorilor tehnico-economici.

Școala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad, înființată în anul 1921 ca primul liceu de fete din oraș, este declarată monument istoric. În ciuda acestui fapt, de mult timp instituția nu a mai fost supusă reabilitării și consolidării, deși are mare nevoie. Doar acoperișul și fațada au fost „cosmetizate” puțin în 2007-2008, cu 309.000 de euro din fonduri PHARE.

Cum toate corpurile de clădire se degradează pe măsură ce trece timpul, municipalitatea intenționează ca, prin intermediul proiectului „Consolidare, reparații capitale și modernizare Școala Gimnazială «Iorgu Radu» Bârlad”, să primească banii necesari de la Guvern. Deocamdată, vineri, 23 mai, aleșii urbei au fost convocați într-o ședință de îndată a Consiliului Local, desfășurată în sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu”, pentru a aproba documentația tehnico-economico și indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

„Marți, 27 mai, trebuie să depunem actele la Piatra Neamț, la Agenția de Dezvoltare Nord-Est, așa că era urgent să aprobăm acest proiect de hotărâre. Urmează ca, în decurs de două luni, să se semneze contractul pentru finanțare și, în 16 luni, să fie realizate lucrările de consolidare și modernizare”, a declarat Georgian Șolcă, șeful Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană, Tehnic – Investiții, Licitații și Contracte de Achiziție Publică.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 11 milioane de lei (2,5 milioane de euro), bani cu care se vor face reparații capitale la corpurile A, B și C, se vor extinde grupurile sanitare și se va construi clădirea care va adăposti centrala termică. Lucrările ar urma să fie realizate în termen de 16 luni, în perioada 2014-2015.

În curând, Școala Gimnazială „Iorgu Radu” ar putea beneficia de mult așteptata consolidare. Pentru început, a fost făcut un pas important, respectiv aprobarea de către consilierii locali a indicatorilor tehnico-economici. Școala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad, înființată în anul 1921 ca primul liceu de fete din oraș, este declarată monument istoric. În ciuda acestui fapt, de mult timp instituția nu a mai fost supusă reabilitării și consolidării, deși are mare nevoie. Doar acoperișul și fațada au fost „cosmetizate” puțin în 2007-2008, cu 309.000 de euro din fonduri PHARE. Cum toate corpurile de clădire se degradează pe măsură ce trece timpul, municipalitatea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: