Home » Sport » “Am crezut în promovare!”

“Am crezut în promovare!”

HC Vaslui revine în elita handbalului românesc după 15 ani de pauză. Performanța este mai mult decât valoroasă, iar antrenorul principal, Leonard Bibirig, susține că este rodul unei munci susținute de-a lungul unui întreg sezon. Înfrângerea din tur cu CSM Călărași, singura din campionat, a reprezentat un moment de cumpănă, însă echipa a strâns rândurile, devenind mult mai puternică, dovadă fiind și performanța de la turneul final al Cupei României, unde a încheiat pe locul patru.

– O performanță notabilă pentru handbalul vasluian. Cine trebuie să culeagă roadele?

– E o performanță ca după 15 ani să se realizeze promovarea în Liga Națională. Meritul e al tuturor, al celor care au crezut în acest proiect, al celor care s-au sacrificat de-a lungul anilor. Aici mă refer la cei 15 ani de pauză. Meritul este al celor care au investit și al jucătorilor, care au depus o muncă fantastică și au crezut în promovare.

– Mai sperați la promovarea directă de pe primul loc, după înfrângerea din tur cu CSM Călărași?

– A fost un moment de mare cumpănă. Cred că momentul acela ne-a unit și mai tare și ne-a făcut să muncim și mai mult, să credem și mai mult în forțele noastre. Rezultatele și coerența în joc au început să apară după luna ianuarie. Să nu uităm că din vechea echipă au rămas nouă jucători, au venit alți șapte, iar omogenizarea a durat câteva luni bune. Odată cu Cupa României, a crescut încrederea în forțele noastre, concretizată mai ales în evoluția excelentă de la meciul cu CSM Călărași.

– Apropo de Cupa României. E o altă performanță notabilă pentru handbalul vasluian.

– Este o performanță, mai ales că am terminat competiția pe locul patru din 16 echipe. Suntem o echipă de liga a doua, care a ajuns în primele patru, ceea ce nu e de colo.

– HC Vaslui are notorietate națională. Peste tot se vorbește frumos despre echipă. E un lucru de admirat.

– Handbalul în Vaslui are istorie. A mai evoluat în Ligă, chiar și cu o participare în cupele europene. Vasluiul are o pepinieră bună, iar acest lucru se vede prin numărul mare de handbaliști care evoluează în prima ligă. Mă bucură că școala de handbal din Vaslui este apreciată în continuare.

– Cum va fi în Ligă?

– Cu siguranță va fi mult mai greu. Ne așteaptă jocuri mult mai tari, dar am încredere în forța grupului și, mai ales, în spectatori, care cred că ne vor susține meci de meci. Sperăm să punem probleme oricărui adversar.

– Un gând pentru public, care a fost în număr mare la toate jocurile din acest sezon.

– Țin să-i mulțumesc în numele meu și în numele echipei pentru sprijinul acordat anul ăsta. A fost alături de noi și în momentele grele, chiar și după înfrângerea cu Călărași. Vasluienii au venit în număr mare la sală și vrem să le mulțumim pe această cale. Sperăm să nu-i dezamăgim în Liga Națională.

HC Vaslui revine în elita handbalului românesc după 15 ani de pauză. Performanța este mai mult decât valoroasă, iar antrenorul principal, Leonard Bibirig, susține că este rodul unei munci susținute de-a lungul unui întreg sezon. Înfrângerea din tur cu CSM Călărași, singura din campionat, a reprezentat un moment de cumpănă, însă echipa a strâns rândurile, devenind mult mai puternică, dovadă fiind și performanța de la turneul final al Cupei României, unde a încheiat pe locul patru. - O performanță notabilă pentru handbalul vasluian. Cine trebuie să culeagă roadele? - E o performanță ca după 15 ani să se realizeze promovarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: