Home » World » Liderii europeni au lansat consultări cu privire la viitoarele priorități ale UE

Liderii europeni au lansat consultări cu privire la viitoarele priorități ale UE

Liderii europeni au lansat, marți seara, consultări cu privire la viitoarele „priorități” ale UE și nominalizărilor la conducerea instituțiilor, a anunțat președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

La două zile după alegerile europene care au semnalat o ascensiune a eurofobilor, Van Rompuy a anunțat că a primit „mandat” din partea șefilor de stat și de Guvern pentru a „purta consultări atât cu Parlamentul European și grupurile parlamentare care vor fi formate”, cât și cu liderii înșiși. Discuțiile trebuie să aibă în vedere „nominalizările”, începând cu cea a președintelui Comisiei, și „prioritățile” pentru următorii cinci ani, a spus el, la Bruxelles, la finalul unei reuniuni de patru ore între cei 28 de lideri ai statelor membre UE.

Van Rompuy a subliniat că s-a întâlnit cu Jean-Claude Juncker, candidatul PPE, partidul de centru-dreapta clasat pe primul loc în alegeri. Referitor la priorități, Van Rompuy a enumerat „creșterea, competitivitatea și crearea de locuri de muncă, „funcționarea uniunii monetare”, lupta împotriva „schimbării climatice”, proiectul unei „uniuni a energiei” și lupta împotriva imigrației ilegale.

Sursa; mediafax.ro

 

Liderii europeni au lansat, marți seara, consultări cu privire la viitoarele "priorități" ale UE și nominalizărilor la conducerea instituțiilor, a anunțat președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. La două zile după alegerile europene care au semnalat o ascensiune a eurofobilor, Van Rompuy a anunțat că a primit "mandat" din partea șefilor de stat și de Guvern pentru a "purta consultări atât cu Parlamentul European și grupurile parlamentare care vor fi formate", cât și cu liderii înșiși. Discuțiile trebuie să aibă în vedere "nominalizările", începând cu cea a președintelui Comisiei, și "prioritățile" pentru următorii cinci ani, a spus el, la Bruxelles, la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: