Home » Administratie » Se scumpește intrarea la Zoo Bârlad

Se scumpește intrarea la Zoo Bârlad

Persoanele care doresc să viziteze Grădina Zoologică din Bârlad vor scoate mai mulți bani din buzunar. De la 2 lei, cât costă acum un bilet, tariful a fost majorat la 4 lei/persoană. Iar la grupuri organizate (clase de preșcolari, elevi, studenți însoțiți de cel puțin un cadru didactic), prețul unui bilet va crește de la un lei la 2 lei. Pentru ca scumpirea să poată fi într-adevăr aplicată, consilierii locali chemați în ședință ordinară vineri, la ora 16.00, vor trebui să fie de acord cu proiectul de hotărâre care prevede aceste majorări. Cert este că, în expunerea de motive, conducerea Grădinii Zoologice își motivează solicitarea de creștere a tarifelor prin nevoia de corelare a acestora cu rata inflației din ultimii ani.

„De prin 2009 nu au mai fost actualizate prețurile biletelor de intrare la Zoo. Cred că suntem printre puținele localități din țară care găzduiesc o grădină zoologică unde intrarea costă atât de puțin. Cam peste tot, prețul unui bilet trece de 5 lei/persoană, iar când sunt activități deosebite, iar publicul interacționează cu animalele, costul unui bilet ajunge și la 15 lei. Consider că tariful de 4 lei nu este prea mare, ci reprezintă posibilitățile economice ale comunității de a participa la astfel de activități recreative. Oricum, după ce doi ani a fost închisă pentru modernizare, acum se simțea nevoia unei actualizări a tarifului”, ne-a spus Adrian Cărăbăț, directorul Grădinii Zoologice din Bârlad.

De menționat că Parcul Zoo Bârlad are o vechime de 55 de ani și adăpostește circa 430 de animale din câteva zeci de specii. Se numără printre cele 14 astfel de obiective turistice ce au rămas deschise în toatățara și printre puținele din Moldova. Anual, este vizitată de circa 45.000 de copii și adulți, programul de vizită fiind de marți până duminică, între 10.00-19.00.

Persoanele care doresc să viziteze Grădina Zoologică din Bârlad vor scoate mai mulți bani din buzunar. De la 2 lei, cât costă acum un bilet, tariful a fost majorat la 4 lei/persoană. Iar la grupuri organizate (clase de preșcolari, elevi, studenți însoțiți de cel puțin un cadru didactic), prețul unui bilet va crește de la un lei la 2 lei. Pentru ca scumpirea să poată fi într-adevăr aplicată, consilierii locali chemați în ședință ordinară vineri, la ora 16.00, vor trebui să fie de acord cu proiectul de hotărâre care prevede aceste majorări. Cert este că, în expunerea de motive, conducerea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Ce vrajeala….la Sibiu intrarea la gradina zoo din parcul dumbrava e 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru elevi studenti si pensionari, si asta in mai 2014!

%d blogeri au apreciat: