Home » Business » Ucraina avertizează că nu va accepta majorarea gazelor impusă de Rusia. Discuțiile vor continua luni

Ucraina avertizează că nu va accepta majorarea gazelor impusă de Rusia. Discuțiile vor continua luni

Ucraina a achitat o parte din datoria la gaze pe care o are față de Rusia, iar negocierile între cele două părți vor continua săptămâna viitoare, anunță comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, citat de AFP.

„Încă nu avem o soluție, dar am făcut progrese”, a declarat, la Berlin, Günther Oettinger, după prima rundă a negocierilor între ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, omologul său ucrainean, Iuri Prodan, și directorii Gazprom și Naftogaz.

Prodan a confirmat că Ucraina a plătit vineri 786 de milioane de dolari în conturile Gazprom.

„Este vorba de restanțele pentru gazele din februarie-martie”, a explicat Oettinger. Negocierile vor fi reluate săptămâna viitoare, dar premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a avertizat că Administrația de la Kiev nu va accepta niciodată majorarea tarifelor la gaze impusă de Rusia. „Ucraina nu va accepta niciodată un tarif de 500 de dolari pe 1.000 de metri cubi de gaz. Luni va avea loc a doua rundă de discuții care se vor încheia fie prin semnarea unui acord, fie prin depunerea unei plângeri la Curtea de arbitraj de la Stockholm”, a avertizat Iațeniuk.

Sursa: mediafax.ro

Ucraina a achitat o parte din datoria la gaze pe care o are față de Rusia, iar negocierile între cele două părți vor continua săptămâna viitoare, anunță comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, citat de AFP. "Încă nu avem o soluție, dar am făcut progrese", a declarat, la Berlin, Günther Oettinger, după prima rundă a negocierilor între ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, omologul său ucrainean, Iuri Prodan, și directorii Gazprom și Naftogaz. Prodan a confirmat că Ucraina a plătit vineri 786 de milioane de dolari în conturile Gazprom. "Este vorba de restanțele pentru gazele din februarie-martie", a explicat Oettinger.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: