Home » Social » Pensii in euro

Pensii in euro

Vasluienii care au lucrat în străinătate cu contracte de muncă își vor acum banii de la statul unde au cotizat. Zilnic, la Casa Județeană de Pensii Vaslui se primesc astfel de solicitări.

Cea mai mare pensie comunitară aflată acum în plată este de aproximativ 900 de euro. Suma primită de pensionar este un vis pentru cei mai mulí bătrâni din județ, care au venituri mizere din care abia pot să trăiască. Între timp, la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui se primesc noi solicitări de la cei plecați în străinătate pentru a li se stabili perioada în care au cotizat.

“La acestă dată, înregistrăm un număr de 540 de cereri. Dintre acestea, sunt 201 cereri de confirmare a perioadei lucrate în spațiul comunitar și 339 de cereri depuse pentru dosare de înscriere la pensie de limită de vârstă, invaliditate și urmaș. Dacă vorbim sub aspectul categoriilor de pensii, constatăm că avem un număr de 221 cereri la limită de vârstă și 98 pensii de invaliditate. Cele mai multe solicitări vin din Italia – 151, Spania – 92 și Germania – 16”, a spus Isabel Bogdan, director executiv la CJP Vaslui.

Reprezentanții CJP se așteaptă ca numărul de pensii europene să crească în perioada următoare, deoarece multe persoane îndeplinesc acum vârsta de pensionare în România dar și în statele membre UE.

Vasluienii care au lucrat în străinătate cu contracte de muncă își vor acum banii de la statul unde au cotizat. Zilnic, la Casa Județeană de Pensii Vaslui se primesc astfel de solicitări. Cea mai mare pensie comunitară aflată acum în plată este de aproximativ 900 de euro. Suma primită de pensionar este un vis pentru cei mai mulí bătrâni din județ, care au venituri mizere din care abia pot să trăiască. Între timp, la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui se primesc noi solicitări de la cei plecați în străinătate pentru a li se stabili perioada în care au cotizat.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: