Home » Administratie » Primarii nepăsători

Primarii nepăsători

Cei mai mulți dintre primarii din județul Vaslui nu sunt deloc interesați de eventualele dezastre naturale care ar putea lovi loocalitățile în fruntea cărora se află. Mai bine de jumătate dintre edilii vasluieni habar nu au la ora actuală cum să reacționze în caz de inundații, alunecări de teren sau cutremur. Mai mult, primarii nici nu sunt interesați să afle: zeci de edili nu au participat la cursurile de gestionare a situațiilor în caz de calamitate, deși aveau obligația prin lege de a merge la ore.

Potrivit specialiștilor din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, aceste cursuri nu sunt doar pentru a bifa la capitolul “activitate”, ci sunt absolut necesare, în condițiile în care primarii sunt cei care trebuie să gestioneze situațiile de urgență. Primari, viceprimari, șefi de servicii voluntare sunt cei care într-o situație de urgență trebuie să ia măsuri. Primarii sunt cei care iau pe moment decizii și în funcție de cum gestionează ei situația pot fi salvate bunuri sau chiar vieți. Pentru asta trebuie să fie pregătiți.

Dacă edilii nu și-au manifestat interesul pentru astfel de instruiri și restul angajaților din primării le-au urmat exemplul. Din păcate, judetul nostrum are o participare de aproximativ 50%. Edilii care nu s-au obosit să meragă la cursuri mai au timp să repare acestă situație.

În ultimii ani, județul Vaslui a fost lovit în repetate rânduri de inundații sau de alunecările de teren. Edilii nu au știut cum să intervină promt, iar cei care au simțit din plin indolența primarilor au fost cetățenii. Case inundate sau afectate de alunecările de teren în urmă cu ani de zile nu au fost refăcute până acum. Primarii se mulțimesc să stea cu mâna întinsă la diverse instituții după bani sau să se plângă că nu au posibilități să rezolve anumite probleme, dar nu fac nimic pentru a veni în sprijinul cetățenilor.

Cei mai mulți dintre primarii din județul Vaslui nu sunt deloc interesați de eventualele dezastre naturale care ar putea lovi loocalitățile în fruntea cărora se află. Mai bine de jumătate dintre edilii vasluieni habar nu au la ora actuală cum să reacționze în caz de inundații, alunecări de teren sau cutremur. Mai mult, primarii nici nu sunt interesați să afle: zeci de edili nu au participat la cursurile de gestionare a situațiilor în caz de calamitate, deși aveau obligația prin lege de a merge la ore. Potrivit specialiștilor din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, aceste cursuri nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: