Home » Sanatate » Vasluiul, suprasaturat de farmacii

Vasluiul, suprasaturat de farmacii

În municipiul Vaslui nu se mai poate deschide nicio unitate farmaceutică, singura șansă pentru agenții economici care vor să investească într-o farmacie fiind cumpărarea unei licențe de la o farmacie deja existentă.

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susține că există persoane care doresc să deschidă farmacii, dar că, potrivit normelor legale, există o limită dată de numărul de locuitori, limită care la Vaslui a fost atinsă. „Din punctul de vedere al Ministerului Sănătății și al autorizațiilor, Vasluiul e un oraș închis pentru farmacii. Nu se mai pot deschide pentru că numărul limită a fost atins. Fiecare farmacie are o licență. E un bun care se comercializează. În mediul rural e liber la farmacii pentru toată lumea”, a declarat Simona Polak, președintele CJAS Vaslui. În prezent, în municipiul Vaslui sunt 30 de farmacii, la Bârlad – 19, la Huși – 9, la Murgeni o farmacie, la Negrești – trei astfel de unități, iar în mediul rural – trei. Criteriul demografic presupune ca o farmacie să fie arondată la 3.500 de locuitori în municipiile reședință de județ și la 3.000 de locuitori în celelalte orașe. Municipiul Vaslui are 55.407 de locuitori.

În municipiul Vaslui nu se mai poate deschide nicio unitate farmaceutică, singura șansă pentru agenții economici care vor să investească într-o farmacie fiind cumpărarea unei licențe de la o farmacie deja existentă. Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susține că există persoane care doresc să deschidă farmacii, dar că, potrivit normelor legale, există o limită dată de numărul de locuitori, limită care la Vaslui a fost atinsă. „Din punctul de vedere al Ministerului Sănătății și al autorizațiilor, Vasluiul e un oraș închis pentru farmacii. Nu se mai pot deschide pentru că numărul limită a fost atins. Fiecare farmacie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: