Home » Social » Mai batrân ca secolul

Mai batrân ca secolul

La împlinirea a 101 ani, barlâdeanul Nicolae Batog, a fost sârbâtorit la Casa Armatei Bârlad, prilej cu care a dezvâluit asistenței marele secret al unei vieți atât de lungi

Pentru bârlădeanu Nicoale Batog ziua de ieri a fost una specială, însă nu într-atât încât sâ egaleze impresionanta vârstă pe care tocmai a împlinit-o: 101 ani.

Este performanța pentru care Ministerul Apărării Naționale (MapN) l-a omagiat într-un cadru festiv, la Casa Armatei Bârlad, eveniment la care au participat alături de ofițeri militari, autorități locale, județene, dar nu în ultimul rând reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război.

Pe lăngâ vârsta de invidiat pe care a atins-o, Nicolae Batog se poate mândri și cu o altă calitate de care nu are parte oricine: aceea de a fi veteran al celui de-al doilea război mondial.

În semn de admirație și recunoștințâ pentru batrânul sergent-major în rezervă, participanții l-au onorat cu diplome, plachete, medalii și flori. În plus, primarul Constantin Constantinescu a ales să-i ofere din partea orașului și un mic dar banesc în valoare de 500 de lei (cinci milioane de lei vechi), pe lăngâ diploma onorifică.

Emoționat, dar foarte stapân pe sine, Nicolae Batog a ținut să citească singur mesajul inscripționat pe diplomâ, moment căruia i-a facut față cu brio fâră ochelari și cu o dicție impecabilă.

Într-un spirit de fair-play demn de lecție pentru tineret, fostul ostaș și-a răsplatit audiența cu o poezie patrioticâ rostită sonor, cu patos și aplomb, după care le-a dat întalnire tuturor peste cinci ani, în același loc.

Participanții la momentul omagiar nu l-au lasat sa plece acasa până când Nicoale Batog nu le-a dezvăluit secretul longevitații.

„N-am fumat în viața mea și nu mi-a plâcut beția. Dacă am bâut o țuicâ, am amestecat-o cu miere de albine. Nu am luat medicamente și m-am ținut departe de toate excesele. Așa să faceți și voi”, le-a recomandat veteranul celor prezenți.

Omagierea lui Nicolae Batog se înscrie tradiția MapN de a-i sărbători pe toți veteranii de război din România care împlinesc 100 sau mai mulți ani. Până la sfârșitul anului, în județul Vaslui vor mai fi omagiați încâ trei veterani de râzboi, toti mai batrăni decât secolul.

Simona MIHĂILĂ

La împlinirea a 101 ani, barlâdeanul Nicolae Batog, a fost sârbâtorit la Casa Armatei Bârlad, prilej cu care a dezvâluit asistenței marele secret al unei vieți atât de lungi Pentru bârlădeanu Nicoale Batog ziua de ieri a fost una specială, însă nu într-atât încât sâ egaleze impresionanta vârstă pe care tocmai a împlinit-o: 101 ani. Este performanța pentru care Ministerul Apărării Naționale (MapN) l-a omagiat într-un cadru festiv, la Casa Armatei Bârlad, eveniment la care au participat alături de ofițeri militari, autorități locale, județene, dar nu în ultimul rând reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război. Pe lăngâ vârsta de invidiat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: