Home » Sanatate » Un candidat pe 13 locuri

Un candidat pe 13 locuri

Un singur medic rezident și-a depus dosarul în vederea participării la concursul de rezidențiat de pe 29 iunie, unde vacante sunt 13 posturi. Este vorba despre un medic de medicină de familie, specialitate disponibilă doar la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui.

Slabe șanse ca, în urma concursului de rezidențiat de la finele lunii, spitalele din județ să-și ocupe posturile de rezident vacantate. Motivul este cât se poate de simplu: pentru cele 13 posturi disponibile există un singur candidat. „Pentru cele 13 posturi de rezident care au fost scoase la concurs la nivelul județului, a fost depus doar un dosar. Este vorba despre un candidat pe specialitatea medicina de familie, specialitate disponibilă doar la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui. Oricum, acesta a fost singurul dosar înregistrat la noi, însă există posibilitatea ca alți candidați să se fi înscris la concurs în alte județe și să opteze pentru posturile vacante din județul Vaslui”, ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Reamintim că, din cele 13 posturi libere în județ, cele mai multe sunt pentru Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, care caută șase rezidenți de medicină de familie. La Centrul de Asistență Medico-Social Băcești sunt disponibile trei posturi, câte unul pentru specialitățile Geriatrie și Gerontologie, Neurologie și Reabilitare Medicală. Pentru Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad se caută câte un rezident pentru specialitatea Chirurgie Pediatrică și Medicina de Laborator, iar Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși și Spitalul de Psihiatrie Murgeni angajează câte un medic în specialitatea Epidemiologie pentru Compartimentul de Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale.

Concursul, organizat pentru posturile și pe locurile rămase neocupate în sesiunea 17 noiembrie 2013, va fi susținut în Centrul Universitar Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, singurul desemnat la nivel național pentru această sesiune. Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări.

Adriana ȘUȘNEA

Un singur medic rezident și-a depus dosarul în vederea participării la concursul de rezidențiat de pe 29 iunie, unde vacante sunt 13 posturi. Este vorba despre un medic de medicină de familie, specialitate disponibilă doar la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui. Slabe șanse ca, în urma concursului de rezidențiat de la finele lunii, spitalele din județ să-și ocupe posturile de rezident vacantate. Motivul este cât se poate de simplu: pentru cele 13 posturi disponibile există un singur candidat. „Pentru cele 13 posturi de rezident care au fost scoase la concurs la nivelul județului, a fost depus doar un dosar. Este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: