Home » Social » Telescopul Observatorului Astronomic din Bârlad, scos în stradă

Telescopul Observatorului Astronomic din Bârlad, scos în stradă

Dacă vremea va permite, telescopul Observatorului Astronomic din Bârlad va fi scos, din nou, în stradă. Este vorba despre o activitate organizată mâine seară, în intervalul orar 21.30-23.00, în cadrul căreia bârlădenii pasionați de fenomenele astronomice vor putea privi prin telescop direct din stradă. Mai exact, de pe Bulevardul Republicii, în zona Parcului „Victor Ion Popa”. Persoanele interesate sunt invitate să surprindă imagini inedite cu Conjuncția Lună – Marte, fenomen în cadrul căruia Luna va fi aparent aproape de planeta Marte.

„Sâmbătă, 7 iunie, Observatorul Astronomic al Muzeului «Vasile Pârvan» din Bârlad va organiza o nouă sesiune de observații astronomice în stradă. Această activitate se va desfășura în zona Parcului „Victor Ion Popa”, pe trotuarul de lângă bustul lui Mihai Eminescu, și are drept scop promovarea astronomiei în rândul publicului larg. Trebuie să menționez că, în acea seară, planeta Marte va fi în conjuncție cu Luna. Conjuncțiile sunt fenomene astronomice fară importanțăștiințifică, dar sunt un prilej excelent pentru promovarea astronomiei în rândul publicului. Trebuie să precizez că observațiile astronomice programate se vor desfășura numai dacă cerul va fi senin!”, ne-a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf în cadrul Observatorului Astronomic.

De menționat că, în ultimii ani, Observatorul a organizat în mod regulat sesiuni de observații astronomice în stradă, în special primăvara și vara, numărându-se printre puținele instituții similare din țară unde se desfășoară acest gen de activități.

Dacă vremea va permite, telescopul Observatorului Astronomic din Bârlad va fi scos, din nou, în stradă. Este vorba despre o activitate organizată mâine seară, în intervalul orar 21.30-23.00, în cadrul căreia bârlădenii pasionați de fenomenele astronomice vor putea privi prin telescop direct din stradă. Mai exact, de pe Bulevardul Republicii, în zona Parcului „Victor Ion Popa”. Persoanele interesate sunt invitate să surprindă imagini inedite cu Conjuncția Lună - Marte, fenomen în cadrul căruia Luna va fi aparent aproape de planeta Marte. „Sâmbătă, 7 iunie, Observatorul Astronomic al Muzeului «Vasile Pârvan» din Bârlad va organiza o nouă sesiune de observații astronomice…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile