Home » Social » Râul Bârlad și-a luat tributul – Preșcolar înecat la scăldat!

Râul Bârlad și-a luat tributul – Preșcolar înecat la scăldat!

Un băiețel de numai șase ani, din Bârlad, a pierit, sâmbătă după-amiază, în apele Râului Bârlad. Micuțul era însoțit de doi frați de vârste apropiate și o adolescentă și voia să se scalde într-o zonă în care apa are o adâncime de circa trei, patru metri, fără să știe ce pericol îl pândește. Trupul firav al băiatului a fost luat de curenți, astfel că abia ieri, în a treia zi, echipele de căutare au reușit să îl găsească.

Tragedie la marginea Bârladului! Un băiețel în vârstă de doar șase ani, din localitate, a murit înecat în Râul Bârlad, în dreptul Podului de Fier, în timp ce frățiorii săi de cinci, respectiv opt ani, priveau neputincioși de pe mal. Potrivit anchetatorilor, cei trei copii erau însoțiți de o tânără în vârstă de 18 ani, care trebuia să aibă grijă de ei. ~nsă, cel mai probabil, într-o clipă de neatenție a adolescentei, copilul de șase ani a intrat în apa adâncă de câțiva metri cu gândul să se scalde, curenții puternici trăgându-l la fund. Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, puțin după ora 14.30.

„Sesizarea a fost făcută la ora 14.37, de către o femeie care a apelat numărul de urgență 112 și a afirmat că mai mulți copii au anunțat-o că un băiețel s-a înecat în Râul Bârlad, în zona Podului de Fier. Din cercetările efectuate de polițiști, copilul respectiv locuia la un bloc ANL de pe strada Anastasie Panu, foarte aproape de zona în care s-a întâmplat incidentul. Acesta se afla cu frații săi în vârstă de cinci, respectiv opt ani, și o tânără de 18 ani, când, la un moment dat, a intrat în apă să se scalde într-o zonă unde apa are o adâncime de doi, trei metri. Imediat a fost tras la fund de curenții puternici, iar fata de 18 ani a strigat după ajutor. ~n apropiere, pe un deal, se afla o minoră în vârstă de 14 ani, însoțită de un câine, care tocmai plecase de lângă apă. Când a auzit strigătul, aceasta a revenit și a sărit în apă, dar nu a reușit să prindă copilul. Se pare că, între timp, frățiorul de cinci ani a intrat în apă, iar adolescenta de 14 ani a reușit să-l aducă la mal numai pe acesta, nu și pe cel de șase ani”, ne-a declarat subcomisar Mihaela ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Căutări asidue timp de trei zile

La fața locului au fost solicitați pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a-l căuta pe micuțul luat de ape.

„Pentru căutarea persoanei dispărute, s-a deplasat la fața locului Detașamentul Bârlad, cu un autocamion de intervenție, două bărci pneumatice și un echipaj SMURD, acționându-se cu 14 subofițeri și un ofițer. Căutările s-au făcut de-a lungul malurilor, pe o lungime de aproximativ trei kilometri, cu ajutorul cangelor și ancorelor. Misiunea a fost îngreunată din cauza curenților puternici de apă și a nivelului ridicat al râului, datorită ploilor din ultima perioadă. Sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, echipele de căutare au sistat operațiunea de căutare a persoanei dispărute, fiind reluate duminică dimineață, din păcate, tot fără niciun rezultat. Astăzi (ieri, n.r.), operațiunea a fost reluată, însă, până la această oră (ora 13, n.r.), copilul nu a fost găsit. Conform procedurii, după trei zile, căutările sunt sistate, pentru că, în general, trupul iese la suprafață. Pot să spun că, până acum, noi am căutat pe toată lungimea râului Bârlad până la ieșirea din județul Vaslui și intrarea în județul Galați. S-a luat legătura cu colegii din județul Galați și cu reprezentanții Apelor Române, care folosesc niște plase speciale pentru deșeuri, și sperăm că ne vor ajuta ei să-l găsim pe copil”, ne-a declarat cpt. Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) Vaslui.

Abia ieri, în jurul orei 15.00, trupul micuțului a fost găsit de echipele de căutare.

Recomandări

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, reprezentanții ISUJ Vaslui reamintește populației măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de înec. ~n primul rând, scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens. Cei dornici să înoate trebuie să știe că nu au voie să se scalde în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci. Nu în ultimul rând, părinților li se recomandă să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă.

Adriana ȘUȘNEA

Un băiețel de numai șase ani, din Bârlad, a pierit, sâmbătă după-amiază, în apele Râului Bârlad. Micuțul era însoțit de doi frați de vârste apropiate și o adolescentă și voia să se scalde într-o zonă în care apa are o adâncime de circa trei, patru metri, fără să știe ce pericol îl pândește. Trupul firav al băiatului a fost luat de curenți, astfel că abia ieri, în a treia zi, echipele de căutare au reușit să îl găsească. Tragedie la marginea Bârladului! Un băiețel în vârstă de doar șase ani, din localitate, a murit înecat în Râul Bârlad, în dreptul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: