Home » Justitie » Dosare penale la frontieră

Dosare penale la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Puntului de Trecere a Frontierei (PTF) Albița au întocmit lucrare penală pe numele a doi cetățeni care s-au prezentat la controlul de frontieră conducând autoturisme fără drept de circulație pe drumurile publice din România.

Luni, la ora 17 la PTF Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei cetățeanul român Ion E., în vârstă de 61 de ani, conducând un autocamion marca Mercedes, model 815 Kran, cu numere de probă eliberate de autoritățile ungare. La controlul documentelor prezentate s-a constatat că numărul de înmatriculare al autoturismului eliberat de autoritățile ungare nu atestă dreptul de circulație în alte țări, camionul respectiv neavând drept de circulație pe drumurile publice din România.

În aceeași zi, în jurul orei 22, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei persoana cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, Petru B., în vârstă de 56 de ani, conducând un autoturism marca Ford Fiesta, cu numere de probă eliberate de autoritățile ungare. La controlul documentelor prezentate s-a constatat că numărul de înmatriculare al autoturismului eliberat de autoritățile ungare nu atestă dreptul de circulație în alte țări, autoturismul respectiv neavând drept de circulație pe drumurile publice din România.

În legatură cu cele constatate, Petru B., a declarat că a achiziționat autoturismul din Germania, iar respectivele plăcuțe de înmatriculare le obținuse de la un cetățean din Chișinău, care l-a asigurat că acestea îi conferă dreptul de circulație pe teritoriul Uniunii Europene. A introdus autoturismul în România pe platformă, deoarece era defect, iar după repararea acestuia l-a condus neștiind ca nu are drept de circulație în România.

Polițiștii de frontieră au întocmit celor doi bărbați lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii de frontieră din cadrul Puntului de Trecere a Frontierei (PTF) Albița au întocmit lucrare penală pe numele a doi cetățeni care s-au prezentat la controlul de frontieră conducând autoturisme fără drept de circulație pe drumurile publice din România. Luni, la ora 17 la PTF Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei cetățeanul român Ion E., în vârstă de 61 de ani, conducând un autocamion marca Mercedes, model 815 Kran, cu numere de probă eliberate de autoritățile ungare. La controlul documentelor prezentate s-a constatat că numărul de înmatriculare al autoturismului eliberat de autoritățile ungare nu atestă dreptul de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !