Home » National » Noul Statut al PNL se discută joi în forul partidului. Toți liderii de filiale vor fi în BPN – surse

Noul Statut al PNL se discută joi în forul partidului. Toți liderii de filiale vor fi în BPN – surse

Noua formă a Statutului PNL în baza căruia se va alege noua conducere a partidului, cu ocazia Congresului din 27-28 iunie, se va discuta joi în comisia specială formată de liberali, elementul principal al modificărilor vizând suplimentarea numărului de membri ai Biroului Politic Național.

Comisia pentru noul Statut al PNL se va reuni joi, într-o primă ședință, după negocierile dintre liderii de filiale ale partidului asupra modului în care va fi aleasă noua conducere a PNL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale. Astfel, în urma anunțului președintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru funcțiile de președinte și vicepreședinți vor avea loc alegeri uninominale, renunțându-se la sistemul de listă folosit în timpul mandatului lui Crin Antonescu. De asemenea, Klaus Iohannis a renunțat la ideea ca secretarul general al PNL să fie ales în Congres, optându-se pentru ideea numirii acestuia de către Biroul Politic Național, la propunerea președintelui partidului. Totodată, dacă în actuala formulă există 15 funcții de vicepreședinți executivi, cu activități pe anumite domenii, dar și alți vicepreședinți asimilați funcțiilor de președinți de consilii județene sau primari de mari municipii, în noua formă vor fi aleși 31 de vicepreședinți, conform surselor citate. Atribuțiile vicepreședinților ar urma să fie stabilite, ulterior, în cadrul BPN. Noul Statut ar urma să precizeze că liderii de filiale care nu dețin o funcție de vicepreședinte beneficiază automat de poziția de membru de drept al Biroului Politic, au precizat sursele citate.

De asemenea, funcția de prim-vicepreședinte al PNL s-ar desființa, la propunerea lui Iohannis.

Sursa: mediafax.ro

Noua formă a Statutului PNL în baza căruia se va alege noua conducere a partidului, cu ocazia Congresului din 27-28 iunie, se va discuta joi în comisia specială formată de liberali, elementul principal al modificărilor vizând suplimentarea numărului de membri ai Biroului Politic Național. Comisia pentru noul Statut al PNL se va reuni joi, într-o primă ședință, după negocierile dintre liderii de filiale ale partidului asupra modului în care va fi aleasă noua conducere a PNL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale. Astfel, în urma anunțului președintelui interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru funcțiile de președinte și vicepreședinți vor avea loc…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: