Home / Social / Week-end dedicat lui Eminescu

Week-end dedicat lui Eminescu

La finele acestei săptămâni, mai multe instituții de cultură din Bârlad vor organiza diverse manifestări pentru a comemora 125 de ani de la trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu.

Prima instituție care va marca momentul este Cercul Militar, care a pregătit o expoziție de medalii, plachete, insigne, cărți, calendare, grafică, filatelie, cartofilie și ștampilografie. Colecția îi aparține colecționarului Gheorghe Vasiliu și va fi vernisată astăzi, de la ora 16.00. În continuare, cei prezenți la manifestare vor avea ocazia să se delecteze cu niște muzică de calitate interpretată de Corala „Fantasia”, condusă de dirijorul Vasile Negură.

Sâmbătă, ștafeta va fi preluată de Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad, care, începând cu ora 11.00, va găzdui activitatea „Biblioteca – lăcaș de închinare lui Eminescu”. Nu în ultimul rând, duminică, 15 iunie, adică exact în ziua în care se împlinesc 125 de la moartea „Luceafărului poeziei românești”, Centrul „Mihai Eminescu” organizează evenimentul „Universalul și eternul Eminescu”. Activitatea va debuta la ora 11.00, cu intervențiile prof. univ dr. Nicolae Crețu și dr. Valeriu Lupu, care vor vorbi despre „Eminescu din perspectiva criticii – note preliminare”, după care va continua cu lansarea volumului „În apărarea lui Eminescu”, de Gheorghe Sărac, ce va fi prezentată de Geta Modiga și dr. Valeriu Lupu. În continuare, Constantin Daniliuc va prezenta plicurile dedicate comemorării celor 125 de ani de la trecerea în neființă a poetului național, iar sculptorul Gheorghe Alupoaie va prezenta „Eminescu în reprezentarea plastică”.

Adriana ȘUȘNEA

La finele acestei săptămâni, mai multe instituții de cultură din Bârlad vor organiza diverse manifestări pentru a comemora 125 de ani de la trecerea în neființă a poetului Mihai Eminescu. Prima instituție care va marca momentul este Cercul Militar, care a pregătit o expoziție de medalii, plachete, insigne, cărți, calendare, grafică, filatelie, cartofilie și ștampilografie. Colecția îi aparține colecționarului Gheorghe Vasiliu și va fi vernisată astăzi, de la ora 16.00. În continuare, cei prezenți la manifestare vor avea ocazia să se delecteze cu niște muzică de calitate interpretată de Corala „Fantasia”, condusă de dirijorul Vasile Negură. Sâmbătă, ștafeta va fi…

Review Overview

x

Check Also

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: