Home » Sanatate » Avalanșă de pacienți la spitalul bârlădean

Avalanșă de pacienți la spitalul bârlădean

La sfârșitul săptămânii, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a avut parte de o avalanșă de pacienți: peste 350, conform purtătorului de cuvânt.

Numărul a fost catalogat de cadrele medicale ca fiind destul de mare, în comparație cu cel înregistrat în alte week-end-uri. Pacienții au fost redirecționați spre mai multe secții – boli cronice, chirurgie și ginecologie, gradul de ocupare al spitalului fiind de 70%. Unul dintre cele mai dificile cazuri a fost cel al unui pacient care a suferit arsuri de gradele II și III. În momentul de față, el este internat și se află în afara oricărui pericol. Însă cei mai mulți pacienți au fost victime ale mai multor accidente rutiere. Unul dintre acestea a avut loc sâmbătă, când trei persoane au intrat pe mâinile medicilor. Una suferise un traumatism cranian foarte puternic, fiind internată acum și aflandu-se în afara oricărui pericol. Celelalte două victime au suferit răni ușoare și nu au necesitat internare.

Duminică tot în urma unui accident, alte două persoane au ajuns la spital. Una, în vârstă de 75 de ani, s-a ales în urma accidentului cu o fractură de claviculă. I-au fost acordate îngrijiri, iar în momentul de față este în afara pericolului. Cea de-a doua victimă a avut răni ușoare, așa că nu a necesitat internare.

Daniela PORUMB

La sfârșitul săptămânii, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a avut parte de o avalanșă de pacienți: peste 350, conform purtătorului de cuvânt. Numărul a fost catalogat de cadrele medicale ca fiind destul de mare, în comparație cu cel înregistrat în alte week-end-uri. Pacienții au fost redirecționați spre mai multe secții - boli cronice, chirurgie și ginecologie, gradul de ocupare al spitalului fiind de 70%. Unul dintre cele mai dificile cazuri a fost cel al unui pacient care a suferit arsuri de gradele II și III. În momentul de față, el este internat și se află în afara oricărui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: