Home » Social » Județul Vaslui, „mistuit” de flăcări

Județul Vaslui, „mistuit” de flăcări

Într-o singură zi, trei incendii au ars mai multe tone de furaje și au distrus clădiri. Săptămâna trecută un alt incendiu a produs pagube imense.

Un val de incendii i-a pus pe jar pe pompierii vasluieni. În numai o singură zi, aceștia au fost chemați să stingă trei incendii, toate izbucnite la diverse depozite de furaje din județ. Cel mai puternic a avut loc în satul Unțești, comuna Bogdănești, acolo unde flăcările au făcut scrum patru tone de furaje, iar alte șase tone au fost degradate. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență împreună cu o echipă de pompieri de la Detașamentul Bârlad au avut nevoie de o autospecială cu apă și spumă pentru a face față flăcărilor. Vigilența pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă, reducându-se, astfel, pagubele. De vină pentru acest dezastru pare să fi fost o țigară aprinsă aruncată la întâmplare de cineva. Un alt depozit de furaje care a căzut pradă focului este din localitatea Arsura. Aici au ars 1,5 tone de furaje și nu s-a mai ales nimic din 40 de metri pătrați din învelitoarea de azbociment și lemn care acoperea un adăpost de animale și de alți 20 de metri pătrați de acoperiș al unei bucătării de vară. Pompierii de la Secția Huși au intervenit, însă, la timp pentru a înlătura primejdia ce amenința utilajele agricole și animalele din grajduri.

În momentul de față nu este cunoscută cauza producerii acestui incendiu.

Nici locuitorii din Cotic, comuna Todirești nu au fost mai liniștiți. Aici patru tone de fân au fost mistuite de flăcări până la sosirea pompierilor de la Garda II Negrești. Și acest dezastru tot din neglijența unor localnici pare să se fi produs.

Reamintim că și săptămâna trecută focul scăpat de sub control a distrus tone întregi de furaje. Având în vedere avalanșa de incendii din ultima perioadă, pompierii atrag atenția populației să nu lase focul nesupravegheat, să nu arunce resturi de țigări în locuri nepermise, evitând astfel pierderea de vieți omenești sau pierderile materiale.

Daniela PORUMB

Într-o singură zi, trei incendii au ars mai multe tone de furaje și au distrus clădiri. Săptămâna trecută un alt incendiu a produs pagube imense. Un val de incendii i-a pus pe jar pe pompierii vasluieni. În numai o singură zi, aceștia au fost chemați să stingă trei incendii, toate izbucnite la diverse depozite de furaje din județ. Cel mai puternic a avut loc în satul Unțești, comuna Bogdănești, acolo unde flăcările au făcut scrum patru tone de furaje, iar alte șase tone au fost degradate. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență împreună cu o echipă de pompieri de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: