Home » Sanatate » Un colț colorat la Pediatrie

Un colț colorat la Pediatrie

Secția de Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad are un spațiu de joacă și recreere special pentru copii

Duminică, 15 iunie, la Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” fost inaugurată o sala de joacă pentru copiii internați aici. Proiectul aparține Asociației Culturale „Geppetto”, cea care organizează de câțiva ani spectacole de teatru de păpuși pentru copii.

„Pentru că suntem conștienți că spitalul nu este un loc plăcut pentru copii, am căutat să le oferim micuților internați un spațiu unde să se joace, să se uite la televizor, să poată răsfoi cărți cu poze colorate, să asculte muzică, și de ce nu, un spațiu unde să scape de teama de tratamente”, a declarat Teodora Spânu, membră a Asociației „Geppetto”.

„Norocul ne-a surâs și ne-a scos în cale un bârlădean, Florin Sava, broker la o firmă de asigurări din București. Cu ajutorul lui am reușit să strângem o sumă de bani pe care să o transformăm în mobilier pentru copii, covoare colorate, cărți, jucării diferite, un televizor performant, într-un cuvânt, într-un loc special, unde copilul să se simtă bine”, a adăugat actorul George Sobolevschi, și el membru al asociației.

Prezentă la inaugurarea sălii de joacă amenajată în fosta sală de ședințe de la etajul III, șefa Secției Pediatrie, Magdalena Cozma a spus: „Ceea ce au făcut cei din Asociația «Geppetto» este nu doar un ajutor material ci și unul psihologic. în spital sunt și copii cu probleme speciale, iar sala aceasta îi va ajuta mult. Sunt unii copii care, acasă la ei, în mediul rural, nu au televizor. Ajunși acasă, cu siguranță le vor povesti prietenilor că spitalul este un loc frumos, unde poți merge fără să te temi. Le mulțumim celor cinci membri ai asociației, dar și celorlalte persoane care ne-au ajutat, și le spunem că spațiul acesta va fi folosit și pentru personalul nostru atunci când va avea nevoie de puțină liniște.”

Mihaela NICULESCU

Secția de Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad are un spațiu de joacă și recreere special pentru copii Duminică, 15 iunie, la Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență "Elena Beldiman" fost inaugurată o sala de joacă pentru copiii internați aici. Proiectul aparține Asociației Culturale „Geppetto”, cea care organizează de câțiva ani spectacole de teatru de păpuși pentru copii. „Pentru că suntem conștienți că spitalul nu este un loc plăcut pentru copii, am căutat să le oferim micuților internați un spațiu unde să se joace, să se uite la televizor, să poată răsfoi cărți cu poze colorate, să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile