Home / National / Proceduri simplificate pentru cei ce accesează fonduri europene

Proceduri simplificate pentru cei ce accesează fonduri europene

Instrucțiunile de aplicare a procedurii simplificate de achiziții în cadrul proiectelor implementate de beneficiari din mediul privat au fost publicate azi de Ministerul Fondurilor Europene, informează un comunicat al instituției.

”Prin această Instrucțiune vom oferi soluții la cele mai importante și frecvente spețe pe care le întâmpină beneficiarii din mediul privat în aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achizițiilor în cadrul proiectelor. Aplicarea acestei proceduri este una dintre măsurile adoptate în 2013 și care are un impact major în buna derulare a proiectelor din fonduri europene implementate de mediul privat. Vă reamintesc, datorită simplificării acestei proceduri, beneficiarii privați care asigură din banii lor peste 50% din suma necesară implementării proiectelor nu mai sunt obligați să respecte reguli stricte, similare cu cele aplicate beneficiarilor publici. Având în vedere importanța acestei reglementări, îi invit pe beneficiarii privați să profite din plin de etapa de consultare publică și să ne transmită eventualele sugestii de îmbunătățire a proiectului de Instrucțiune”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Din luna octombrie 2013, beneficiarii din mediul privat aplică o procedură simplificată în cazul achizițiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, al celor de servicii cu o valoare cuprinsă în intervalul 30.000-207.000 de euro, respectiv al achizițiilor de lucrări cu o valoare cuprinsă în intervalul 100.000 – 5.186.000 de euro. Procedura simplificată este reglementată de Ordinului de ministru nr. 1.120/2013, prin care a fost abrogat Ordinul 1.050/2012.

Sursa: money.ro

Instrucțiunile de aplicare a procedurii simplificate de achiziții în cadrul proiectelor implementate de beneficiari din mediul privat au fost publicate azi de Ministerul Fondurilor Europene, informează un comunicat al instituției. ”Prin această Instrucțiune vom oferi soluții la cele mai importante și frecvente spețe pe care le întâmpină beneficiarii din mediul privat în aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achizițiilor în cadrul proiectelor. Aplicarea acestei proceduri este una dintre măsurile adoptate în 2013 și care are un impact major în buna derulare a proiectelor din fonduri europene implementate de mediul privat. Vă reamintesc, datorită simplificării acestei proceduri, beneficiarii privați care asigură…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 1.952 cazuri de COVID-19 confirmate și 52 de decesePacurar Bogdan

Numărul total de cazuri de coronavirus pe teritoriul României ...

Statul pregătește o ordonanță militară care le-ar interzice medicilor să demisionezeNegrilă Cristina

Valul de demisii ale medicilor face ca autorităţile să ...

Directorul Telekom România a vorbit despre concedieri: „Nu reducem personalul și nu trimitem oamenii în șomaj tehnic”Otopeanu Cristian

Directorul general al Telekom România, Miroslav Majoros, susţine că ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: