Home » Sanatate » Transplant de cornee pentru doi vasluieni

Transplant de cornee pentru doi vasluieni

Doi bătrâni din judeul Vaslui au fost beneficiarii corneei prelvate de la un tânăr din Neamț, victimă a unui accident rutier.

Un bătrân în vârstă de 72 de ani, din județul Vaslui, și-a recăpătat vederea după cinci ani petrecuți în întuneric. El a fost beneficiarul unui transplat de cornee efectuat la Centrul Regional de Transplant din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” Iași. El se afla pe lista de așteptare de mai mult timp și, zilele trecute, a fost anunțat că s-a găsit un donator cu care este compatibil.

Corneea a fost prelevată de un tânăr de 27 de ani, din Neamț, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier. Rudele acestuia au fost de acord cu donarea de organe în scopul transplantului. De la acesta au fost prelevate corneea, rinichii și ficatul, acestea din urmă luând drumul Bucureștiului. În schimb, corneea a rămas la Iași.

După ce a ieșit din sala de operație, bătrânul căruia i s-a transplantat corneea nu a vrut decât să-și vadă soția, care i-a stat la capătâi pe durata intervenției.

Celălalt beneficiat a corneei prelevate de la tânărul nemțean este o femeie, de 77 de ani, tot din județul Vaslui.

Ambele transplante s-au realizat cu succes, cu evoluție postoperatorie foarte bună. Doi pacienți din Vaslui, un bărbat în vârstă de 72 de ani și o femeie de 77, au primit corneele prelevate pe 6 iunie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” Iași. (A.S.)

Doi bătrâni din judeul Vaslui au fost beneficiarii corneei prelvate de la un tânăr din Neamț, victimă a unui accident rutier. Un bătrân în vârstă de 72 de ani, din județul Vaslui, și-a recăpătat vederea după cinci ani petrecuți în întuneric. El a fost beneficiarul unui transplat de cornee efectuat la Centrul Regional de Transplant din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” Iași. El se afla pe lista de așteptare de mai mult timp și, zilele trecute, a fost anunțat că s-a găsit un donator cu care este compatibil. Corneea a fost prelevată de un tânăr de 27 de ani, din Neamț,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile