Home » World » Vladimir Putin și Petro Poroșenko au discutat despre o posibilă încetare a focului în Ucraina

Vladimir Putin și Petro Poroșenko au discutat despre o posibilă încetare a focului în Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, au discutat despre o eventuală încetarea a focului după ce doi jurnaliști ruși au fost uciși în conflictul care opune armata ucraineană milițiilor proruse din estul țării, a anunțat marți seara Kremlinul.

Vladimir Putin și Petro Poroșenko au evocat posibilitatea încheierii unui „armistițiu în zona de operațiuni militare din sud-estul Ucrainei”, a dezvăluit Kremlinul, la finalul unor discuții între cei doi șefi de stat în cursul cărora președintele Federației Ruse și-a exprimat îngrijorarea după ce doi jurnaliști ai televiziunii ruse au fost uciși în Ucraina.

Președintele rus a subliniat importanța asigurării securității jurnaliștilor în Ucraina, în timp ce Poroșenko a promis că autoritățile ucrainene vor deschide o anchetă pentru a se stabili circumstanțele în care cei doi jurnailiști ruși au murit, a anunțat Kremlinul.

„Petro Poroșenko a prezentat condoleanțe pentru moartea unor reprezentanți ai presei ruse și i-a dat asigurări președintelui că o anchetă exhaustivă va fi efectuată sub conducerea sa”, a anunțat cabinetul lui Putin. De asemenea, liderul ucrainean prooccidental s-a angajat să ia măsurile de securitate necesare pentru protejarea reporterilor care acoperă conflictul, a adăugat Kremlinul. Marți, Igor Korneliuk, un jurnalist al grupului de televiziune VGTRK, a fost ucis în urma unui bombardament al forțelor ucrainene în apropiere de Lugansk (estul Ucrainei). Postul de televiziune VGTRK a confirmat ulterior decesul unui alt angajat, Anton Voloșin, un inginer de sunet care a fost dat dispărut și al cărui trup neînsuflețit a fost găsit de rebeli într-o zonă de operațiuni militare. Trupurile neînsuflețite ale celor doi jurnaliști vor fi repatriate miercuri.

Potrivit Reporters sans frontières, cinci jurnaliști au fost uciși de la începutul anului în Ucraina.

Sursa: mediafax.ro

Președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, au discutat despre o eventuală încetarea a focului după ce doi jurnaliști ruși au fost uciși în conflictul care opune armata ucraineană milițiilor proruse din estul țării, a anunțat marți seara Kremlinul. Vladimir Putin și Petro Poroșenko au evocat posibilitatea încheierii unui "armistițiu în zona de operațiuni militare din sud-estul Ucrainei", a dezvăluit Kremlinul, la finalul unor discuții între cei doi șefi de stat în cursul cărora președintele Federației Ruse și-a exprimat îngrijorarea după ce doi jurnaliști ai televiziunii ruse au fost uciși în Ucraina. Președintele rus a subliniat importanța…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile