Home » Politic » Prima victorie a Anei Birchall

Prima victorie a Anei Birchall

Senatul României a adoptat propunerea mea legislativă privind dreptul consumatorilor de solicita conversia creditelor din monede străine în moneda națională, fără garanții suplimentare sau alte comisioane. Este o victorie. Consumatorii de credite din România care au contractat credite în monede străine, spre exemplu în franci elvețieni, au trecut printr-un adevărat coșmar din cauza fluctuațiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponențial, astfel încât foarte mulți români au ajuns chiar în imposibilitate de plată, fiind astfel supuși riscului executărilor silite.

Calvarul creșterii ratelor la bănci, datorat exclusiv cursului de schimb valutar, trebuie să ia sfârșit” a declarat Ana Birchall.

Le mulțumesc colegelor și colegilor din Senat pentru votul favorabil de astăzi. Mă bucur ca mulți colegi și colege parlamentari s-au alăturat eforturilor mele de a proteja milioanele de consumatori de credite, fie că vorbim de persoane fizice sau de persoane juridice din România.

Propunerea legislativă va fi înaintată la Camera Deputaților, unde îmi exprim speranța că va fi adoptată la fel de rapid și eficient prin procedurile parlamentare pentru că românii au nevoie ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid cu putință. Timpul, din păcate, trece în defavoarea celor care plătesc rate la bănci, de la lună la lună mai mari, doar pentru că moneda în care au contractat aceste credite s-a devalorizat” a mai spus deputatul PSD Ana Birchall.

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori a primit aviz favorabil de la Comisia juridică și de la Comisia pentru drepturile omului din Senatul României. Senatul a adoptat raportul favorabil pe care inițiativa legislativă l-a primit de la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital în ședința de astăzi cu 74 de voturi pentru, 2 abțineri și un vot împotrivă. De asemenea, propunerea legislativă se bucură de susținerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„Senatul României a adoptat propunerea mea legislativă privind dreptul consumatorilor de solicita conversia creditelor din monede străine în moneda națională, fără garanții suplimentare sau alte comisioane. Este o victorie. Consumatorii de credite din România care au contractat credite în monede străine, spre exemplu în franci elvețieni, au trecut printr-un adevărat coșmar din cauza fluctuațiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponențial, astfel încât foarte mulți români au ajuns chiar în imposibilitate de plată, fiind astfel supuși riscului executărilor silite. „Calvarul creșterii ratelor la bănci, datorat exclusiv cursului de schimb valutar, trebuie să ia sfârșit” a declarat Ana Birchall. Le…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. DEMIREL VASLUI

    BRAVO ANA BIRCHALL,Extraordinara actiunea ta,fii bataioasa si rezolva pana la capat ca prea multa lume sufera din acest motiv.Au distrus familii,au ramas oameni pe drumuri.Am un credit in CHF,este inrobitor.Te iubim ANA!!!!

%d blogeri au apreciat: