Home » Business » BERD implementează în România "Local enterprise facility", fiind dispusă să investească în IMM-uri

BERD implementează în România "Local enterprise facility", fiind dispusă să investească în IMM-uri

BERD implementează în România programul „Local enterprise facility” în cadrul căruia este dispusă să investească aproximativ trei-patru milioane de euro sub formă de capital în întreprinderi mici și mijlocii sau să acorde IMM-urilor împrumuturi în cuantum de cinci-șase milioane de euro.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) implementează și în România programul „Local Enterprise Facility”, în cadrul căruia întreprinderile mijlocii sunt sprijinite prin finanțare directă BERD, a afirmat joi, la Ploiești, directorul pentru România al BERD, James Hyslop, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Un program important adus recent de BERD în România este Local Enterprise Facility, o facilitate de finanțare directă pentru IMM-uri care se adresează mai degrabă companiilor mijlocii. În această zonă BERD este dispusă să investească aproximativ trei – patru milioane de euro ca și capital în IMM-uri sau să ofere împrumuturi de cinci, șase milioane de euro”, a declarat șeful BERD România. James Hyslop a precizat că BERD, care lucrează și cu fonduri de investiții, este dispusă să investească „până la zece milioane de euro” în Romanian Foundations SME Fund, un fond de investiții care susține sectorul întreprinderilor mici și mijlocii din România. Directorul BERD pentru România a afirmat joi, la Ploiești, într-o declarație de presă, că din punctul de vedere al BERD „IMM-urie rămân punctul central al economiei românești”. „BERD consideră că IMM-urile rămân punctul central al economiei românești. 90 la sută din companiile active din România sunt IMM-uri, iar ele generează 70 la sută din produsul intern brut al României și angajează aproximativ 60 la sută din forța de muncă din România. Din aceste motive una dintre prioritățile BERD în România a fost să se asigure că un segment atât de important al economiei românești are acces la finanțare”, a spus James Hyslop.

Acesta a precizat că în urma recesiunii și a crizei financiare accesul IMM-urilor din România la finanțare „s-a restricționat”, însă BERD va continua să acorde finanțare acestui tor de întreprinderi, fie direct, fie prin intermediul băncilor comerciale partenere ale BERD.

Directorul BERD România a participat, joi, la Ploiești, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, la seminarul “Expertiza pentru afacerile mici din România. BERD ajută IMM-urile să crească” în cadrul căruia șeful BERD s-a întâlnit cu reprezentanții câtorva zeci de IMM-uri din Prahova și din județele limitrofe cărora le-a vorbit despre BERD.

Sursa: mediafax.ro

BERD implementează în România programul "Local enterprise facility" în cadrul căruia este dispusă să investească aproximativ trei-patru milioane de euro sub formă de capital în întreprinderi mici și mijlocii sau să acorde IMM-urilor împrumuturi în cuantum de cinci-șase milioane de euro. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) implementează și în România programul "Local Enterprise Facility”, în cadrul căruia întreprinderile mijlocii sunt sprijinite prin finanțare directă BERD, a afirmat joi, la Ploiești, directorul pentru România al BERD, James Hyslop, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Un program important adus recent de BERD în România este Local Enterprise Facility, o facilitate de finanțare directă pentru IMM-uri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: