Home » Justitie » Interzisă arderea miriștilor și a vegetației uscate

Interzisă arderea miriștilor și a vegetației uscate

Vasluienii riscă amenzi usturătoare dacă nesocotesc această interdicție venită din partea Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui

Cetățenii vasluieni nu au voie să ardă, după cum îi taie capul, miriști, stufăriș și tot ce înseamnă vegetație uscată, deoarece riscă amenzi uriașe.

Interdicția vine din partea Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui care a luat acestă măsură din mai multe motive: focul duce la pierderea materiei organice în sol, poluarea atmosferei, poluarea solului, distrugerea pășunilor permanente. În plus obișnuința oamenilor de a da foc uscăturilor a dat de multe ori de furcă întrucât, neavând capacitatea de a controla focul, au avut loc incendii de proporții care au provocat pagube atât mediului cât și culturilor agricole și pășunilor învecinate.

Singura excepție în care aceștia ar avea posibilitatea să ardă vegetația uscată, respectiv, miriștile se aplică în situația în care se constată că acestea ar fi răspândite de boli sau dăunători specifici, dar numai după emiterea de către Unitatea Fitosanitară Vaslui a documentelor care să ateste acest lucru.

În cazul în care cetățenii nu țin cont de prevederile impuse de Protecția Mediului Vaslui pot fi sancționați cu o amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice între 25.000 și 50.000 de lei.

Daniela PORUMB

Vasluienii riscă amenzi usturătoare dacă nesocotesc această interdicție venită din partea Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui Cetățenii vasluieni nu au voie să ardă, după cum îi taie capul, miriști, stufăriș și tot ce înseamnă vegetație uscată, deoarece riscă amenzi uriașe. Interdicția vine din partea Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui care a luat acestă măsură din mai multe motive: focul duce la pierderea materiei organice în sol, poluarea atmosferei, poluarea solului, distrugerea pășunilor permanente. În plus obișnuința oamenilor de a da foc uscăturilor a dat de multe ori de furcă întrucât, neavând capacitatea de a controla focul, au avut loc incendii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: