Home » Social » Expoziție inedită de pictografie

Expoziție inedită de pictografie

Bârlădenii au avut parte de o invitație de zile mari, în acest week-end, la o expoziție inedită de pictografie, realizată prin tehnica de fuzionare cromatică. Autorul este artistul plastic gălățean Aurel Manole, președintele filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), iar tehnica mai sus menționată este invenția sa, brevetată în 1997.

Expoziția, intitulată „Universul imaginației”, a fost găzduită de Fundația Culturală „Dr. Constantin Teodorescu”, pe simezele Galeriilor de artă „N.N. Tonitza”.

Tablourile expuse au frapat atât prin tema abordată (explorarea unor planete imaginare), dar și prin culoare.

Lucrările prin tehnica de fuzionare cromatică sunt realizate cu un anumit tip de instrumente și de diluanți, dar cu culori obișnuite, în ulei. Este o tehnică specială. Nu am ales-o eu, ci ea m-a ales pe mine. Cu ajutorul ei am putut să obțin imaginile pe care mi le doream, imagini de pe planete imaginare, precum Zeta sau Corianică”, a dezvăluit artistul plastic Aurel Manole.

Deschiderea ineditei expoziții a fost făcută de către Ana Sârbu, președinta fundației organizatoare, vernisarea aparținând lui Laurențiu Chiriac, profesor doctor.

„Universul imaginației” poate fi explorat de iubitorii de artă timp de trei săptămâni. (M.N.)

Bârlădenii au avut parte de o invitație de zile mari, în acest week-end, la o expoziție inedită de pictografie, realizată prin tehnica de fuzionare cromatică. Autorul este artistul plastic gălățean Aurel Manole, președintele filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), iar tehnica mai sus menționată este invenția sa, brevetată în 1997. Expoziția, intitulată „Universul imaginației”, a fost găzduită de Fundația Culturală „Dr. Constantin Teodorescu”, pe simezele Galeriilor de artă „N.N. Tonitza”. Tablourile expuse au frapat atât prin tema abordată (explorarea unor planete imaginare), dar și prin culoare. „Lucrările prin tehnica de fuzionare cromatică sunt realizate cu un anumit tip de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: