Home / Invatamant / Școală vasluiană devastată de incendiu

Școală vasluiană devastată de incendiu

Zilele trecute, copiii de la școala vasluiană Rafaila au fost martori la un incendiu de proporții. Elevii au asistat la stingerea incendiului de către Pompierii militari. Din fericire incendiul nu a fost unul real, ci o simulare cu rol de instruire și de însușire a modului de comportare în caz de dezastre. Pe lângă exercițiul desfășurat, copiii au primit informații și despre felul cum trebuie să acționeze în caz de cutremur.

În activitate, în afară de cei 200 de elevi, au mai fost implicați reprezentanți ai autorității publice locale, ai Word Vision, o organizație nonguvernamentală, precum și cadre didactice.

Deși la început copiii priveau cu teamă activitatea desfășurată, pe parcurs au reușit să-și învingă frica. În urma activității de simulare copiii s-au familiarizat cu pompierii, au prins curaj și au început să manevreze sub atenta supraveghere a adulților, uneltele din dotare. Totodată, școlarii au avut ocazia să vizioneze împreună cu cei implicați în activitatea de simulare filme educative și au fost recompensați cu sucuri și dulciuri oferite de către organizația Word Vision.

Daniela PORUMB

Zilele trecute, copiii de la școala vasluiană Rafaila au fost martori la un incendiu de proporții. Elevii au asistat la stingerea incendiului de către Pompierii militari. Din fericire incendiul nu a fost unul real, ci o simulare cu rol de instruire și de însușire a modului de comportare în caz de dezastre. Pe lângă exercițiul desfășurat, copiii au primit informații și despre felul cum trebuie să acționeze în caz de cutremur. În activitate, în afară de cei 200 de elevi, au mai fost implicați reprezentanți ai autorității publice locale, ai Word Vision, o organizație nonguvernamentală, precum și cadre didactice. Deși…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: