Home » Invatamant » Școală vasluiană devastată de incendiu

Școală vasluiană devastată de incendiu

Zilele trecute, copiii de la școala vasluiană Rafaila au fost martori la un incendiu de proporții. Elevii au asistat la stingerea incendiului de către Pompierii militari. Din fericire incendiul nu a fost unul real, ci o simulare cu rol de instruire și de însușire a modului de comportare în caz de dezastre. Pe lângă exercițiul desfășurat, copiii au primit informații și despre felul cum trebuie să acționeze în caz de cutremur.

În activitate, în afară de cei 200 de elevi, au mai fost implicați reprezentanți ai autorității publice locale, ai Word Vision, o organizație nonguvernamentală, precum și cadre didactice.

Deși la început copiii priveau cu teamă activitatea desfășurată, pe parcurs au reușit să-și învingă frica. În urma activității de simulare copiii s-au familiarizat cu pompierii, au prins curaj și au început să manevreze sub atenta supraveghere a adulților, uneltele din dotare. Totodată, școlarii au avut ocazia să vizioneze împreună cu cei implicați în activitatea de simulare filme educative și au fost recompensați cu sucuri și dulciuri oferite de către organizația Word Vision.

Daniela PORUMB

Zilele trecute, copiii de la școala vasluiană Rafaila au fost martori la un incendiu de proporții. Elevii au asistat la stingerea incendiului de către Pompierii militari. Din fericire incendiul nu a fost unul real, ci o simulare cu rol de instruire și de însușire a modului de comportare în caz de dezastre. Pe lângă exercițiul desfășurat, copiii au primit informații și despre felul cum trebuie să acționeze în caz de cutremur. În activitate, în afară de cei 200 de elevi, au mai fost implicați reprezentanți ai autorității publice locale, ai Word Vision, o organizație nonguvernamentală, precum și cadre didactice. Deși…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: