Home » Administratie » Din nou în colaps

Din nou în colaps

Una dintre cele mai năpăstuite primării din județul Vaslui, cea a orașului Negrești, se confruntă, din nou cu mari probleme. De data aceasta, Primăria Negrești este în imposibilitatea de a-și mai plăti salariații.

Alexandru CROITORU

De-a lungul vremii, Primăria Negrești s-a confruntat cu probleme finaciare care mai de care mai mari și mai greu de rezolvat. Chiar dacă este considerat zonă nefavorizată, Negreștiul suferă de lipsa investitorilor și a locurilor de muncă, fapt ce se regăsește și în bugetul local datorită gradului mic de plată a taxelor șI impozitelor locale. Mai nou, pentru următoarele trei luni, Primăria Negrești se va confrunta cu o nouă problemă financiară legată de imposibilitatea de plată a salariilor, atât a angajaților direcți cât și a salariaților instituțiilor din subordine (poliția locală). În acest caz, vina o poartă, pe lângă datoriile mai vechi acumulate și procesele pe care primăria le-a pierdut în favoarea fostului edil, iar atunci când instituția a fost executată silit, din conturi au fost luațI inclusive banii de salarii.

“Nu avem nicio posibilitate să ne descurcăm în condițiile în care fondul nostru de salarii este de 200.000 de lei în fiecare lună. Am anunțat oamenii că pentru următoarele trei luni nu le putem plăti salariile. Oamenii vor munci dar fără să fie plătiți, urmând ca, atunci cand problema va fi rezolvată, să își primească banii din urmă”, a declarat Vasile Voicu, primarul orașului Negrești.

Soluții s-au căutat numai că, deocamdată, nimeni nu le poate sări în ajutor. Soluția unui împrumut bancar nu poate fi luată în discuție deoarece primăria are câteva credite făcute pentru a asigura partea de cofinanțare in proiecte europene ce le desfășoară. O altă mână de ajutor ar putea fi întinsă de către Consiliul Județean Vaslui, numai că nici mai marii județului nu pot oferi sprijinul de care Negreștiul are acum nevoie.

vasile-mihalachiCred că problema de la Negrești ar fi necesitat mai multă atenție din partea diverșilor factori care concură la această situație. Primăria Negrești a pierdut anumite procese cu fostul primar, știm că are la această dată conturile goale, dar Consiliul Județean nu dispune de sumele necesare pentru asigurarea salariilor. În situația unei rectificări, vom vedea ce putem face. Primăria Negrești este în atenția noastră, dar deocamdată, nu putem face nimic pentru că nici noi nu avem bani disponibili în cont. Din păcate situația specială de la Negrești impune măsuri speciale. Singura soluție este ca salariații să accepte să lucreze o perioadă fară a primi salariile, pentru ca apoi să primească banii din urmă. Mai există posibilitatea ca salariații să intre prin rotație în concediu fără plată, dar în aceste condiții activitatea instituției ar avea de suferit’, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Mihalachi.

Una dintre cele mai năpăstuite primării din județul Vaslui, cea a orașului Negrești, se confruntă, din nou cu mari probleme. De data aceasta, Primăria Negrești este în imposibilitatea de a-și mai plăti salariații. Alexandru CROITORU De-a lungul vremii, Primăria Negrești s-a confruntat cu probleme finaciare care mai de care mai mari și mai greu de rezolvat. Chiar dacă este considerat zonă nefavorizată, Negreștiul suferă de lipsa investitorilor și a locurilor de muncă, fapt ce se regăsește și în bugetul local datorită gradului mic de plată a taxelor șI impozitelor locale. Mai nou, pentru următoarele trei luni, Primăria Negrești se va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: