Home » Sanatate » Myosotis, în impas

Myosotis, în impas

Centrul de Sănătate „Myosotis” Bârlad trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar. Timp de 13 ani, de când a fost înființat, centrul medico-social „Myosotis” s-a dovedit a fi extrem de util, nu doar pentru beneficiarii din județ, dar și pentru un segment de pacienți din întreaga țară.

Centrul de Sănătate „Myosotis” din Bârlad este unic în țară pentru că doar aici se distribuie gratuit proteze mamare pacientelor care au suferit mastectomii. Din 2010 până în prezent, au fost distribuite 1.000 de proteze mamare. Personalul centrului a fost instruit de specialiști din Marea Britanie, astfel încât să poată să recomande proteza potrivită împreună cu un sutien special. Centrul „Myosotis” rămâne, însă, cunoscut pentru consultațiile ginecologice, pentru consilierea în domeniul planingului familial, pentru montarea de sterilete și pentru consilierea în domeniul contracepției, pentru distribuirea de contraceptive, toate în mod gratuit.

Asociația „Myosotis” Bârlad, înființată în 1998 și finanțată de Trustul „Myosotis” din Anglia, are un contract de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vaslui, dar a angajat din fondurile proprii un medic ginecolog care se ocupă de consilierea ginecologică post și prenatală, precum și de conilierea privind contracepția.

Lunar, înregistrăm 150-170 de paciente pentru consultații ginecologice și cam tot atâtea pentru recomandarea de contraceptive. În jur de 60 de paciente vin lunar pentru consiliere în domeniul planingului familial și câte 40-50 pentru programul pre și postnatal. Centrul de sănătate se află în acest moment într-un oarecare impas. Asta nu înseamnă că îl vom închide. Ne vom strădui să facem față persoanelor cu nevoi, în limita fondurilor existente”, a declarat Mihai Popa, directorul executiv „Myosotis”.

De asemenea, Asociația a încercat și chiar a reușit să facă educație sexuală în mai multe școli din mediul rural. Pe lângă toate acestea, „Myosotis” deține o locuință protejată, pentru patru adulți cu handicap proveniți din rândul copiilor abandonați care sunt monitorizați de la naștere, și acum la 24-25 de ani, se află tot în grija Asociației, respectiv a celor doi angajați permanenți și a voluntarilor „Myosotis”.

Mihaela Niculescu

Centrul de Sănătate „Myosotis” Bârlad trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar. Timp de 13 ani, de când a fost înființat, centrul medico-social „Myosotis” s-a dovedit a fi extrem de util, nu doar pentru beneficiarii din județ, dar și pentru un segment de pacienți din întreaga țară. Centrul de Sănătate „Myosotis” din Bârlad este unic în țară pentru că doar aici se distribuie gratuit proteze mamare pacientelor care au suferit mastectomii. Din 2010 până în prezent, au fost distribuite 1.000 de proteze mamare. Personalul centrului a fost instruit de specialiști din Marea Britanie, astfel încât să poată să…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: