Home » World » Fâșia Gaza, vizată de 12 raiduri aeriene după lansarea a două tiruri de rachetă în sudul Israelului

Fâșia Gaza, vizată de 12 raiduri aeriene după lansarea a două tiruri de rachetă în sudul Israelului

Aviația israeliană a efectuat, în cursul nopții de marți spre miercuri, 12 raiduri în Fâșia Gaza, după ce două tiruri de rachetă au fost lansate din această regiune, au anunțat surse palestiniene din domeniul securității.

Atacurile aviației israeliene au vizat în principal tabere de antrenament utilizate de organizații palestiniene, au adăugat aceleași surse.

Anterior, două rachete lansate marți din Fâșia Gaza au fost interceptate în sudul Israelul de sistemul de apărare antiracehete „Iron Dome”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

Pe de altă parte, o tânără grav rănită marți seara într-o explozie produsă în nordul Fâșiei Gaza a decedat, au anunțat surse medicale palestiniene. Alți trei palestinieni au fost răniți în urma acestei explozii care, se pare, a fost provocată de un tir de rachetă sau de un obuz de mortier vizând sudul Israelului. Recrudescența tirurilor de rachete și raidurilor aeriene israeliene lansate în represalii intervine într-un context extrem de tensionat în zonă. Armata și serviciile de securitate israeliene efectuează operațiuni în vederea găsirii a trei tineri israelieni dați dispăruți pe 12 iunie în Cisiordania. Potrivit premierului Benjamin Netanyahu, ei au fost răpiți de membri ai mișcării islamiste Hamas, care deține controlul în Fâșia Gaza. Potrivit statisticilor armatei, peste 200 de rachete au fost lansate de la începutul anului din Fâșia Gaza înspre sudul Israelului.

Sursa: mediafax.ro

Aviația israeliană a efectuat, în cursul nopții de marți spre miercuri, 12 raiduri în Fâșia Gaza, după ce două tiruri de rachetă au fost lansate din această regiune, au anunțat surse palestiniene din domeniul securității. Atacurile aviației israeliene au vizat în principal tabere de antrenament utilizate de organizații palestiniene, au adăugat aceleași surse. Anterior, două rachete lansate marți din Fâșia Gaza au fost interceptate în sudul Israelul de sistemul de apărare antiracehete "Iron Dome", a anunțat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene. Pe de altă parte, o tânără grav rănită marți seara într-o explozie produsă în nordul Fâșiei Gaza…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: