Home » Administratie » Război total la Poienești

Război total la Poienești

Certurile aprinse dintre primarul Poieneștiului, Gheorghe Poede și ceilalți angajați ai primăriei au culminat, zilele trecute, cu plecarea contabilului Maria Crețu, fapt ce a dus la blocarea a tot ce înseamnă plăți, de la achitarea eventualelor facturi, la plata salariilor angajaților.

Alexandru CROITORU

Toate degetele sunt îndreptate, acuzator, către primarul Gheorghe Poede, vinovat, se pare de situația creată. Din păcate, de suferit au angajații primăriei Poienești deoarece, din cate se pare, plecarea contabilei a adus cu sine și imposiblitatea efectuării plăților către terți, inclusiv a salariilor.

“De doi ani mă lupt cu primarul și am ajuns la capătul răbdărilor. Sunt terminat psihic. Pentru el toți sunt proști, incompetenți și tot așa. Se ceartă și înjură pe toată lumea. Contabila, Maria Crețu, este una din persoanele care a cedat psihic. Primarul voia ca dumneai să încale legea și de aici certuirle aprinse între cei doi. Femeia nu a mai rezistat și a plecat. Și dacă tot e vorba de ilegalitățile comise de către primar, atunci aș putea aminti și de societatea agricolă pe care dumnealui a deținut-o șI pe care a închis-o după ce a vândut fierul vechi de la grajduri și și-a luat utilajele agricole acasă. În schimb, și-a cumpărat, de curând mașină nouă. Colac peste pupăză, domnul primar dorește, mai nou, consilier personal, de parcă bugetul local își permite asemenea cheltuieli. Sunt un om tânăr și credeți-mă că îmi doresc să fac ceva bun și real pentru comunitatea asta. Oamenii o merită”, și-a vărsat supărarea Constantin Pârgaru, viceprimarul comunei Poienești.

Ceea ce se întâmplă acolo a ajuns șI la urechile prefectului Andrei Puică, care a mers, ieri, personal în comună pentru a încerca să găsească o soluție pentru rezolvarea problemelor. La întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu au luat parte atât cei din conducerea primăriei, cât și consilierii locali, ocazie cu care au votat angajarea, pe perioadă determinată, a unei persoane cu studii economice care să preia atribuțiunile fostei contabile.

“La întâlnirea cu prefectul s-au discutat mai multe dar, în principal, problema legată de plecarea doamnei Maria din primărie. Dumneai sigur nu va mai reveni la serviciu așa că s-a votat, de către consilierii locali, angajarea, pe o perioadă determinată, a unui consilier personal al primarului, cu studii economice, care să preia funcțiile contabilei, mai ales că nimeni din aparatul administrative nu se implică de teama reclamațiilor primarului. Sper că vom găsi persoana calificată care să dezamorseze situația și oamenii să-și poată lua salariile”, a mai spus viceprimarul Constantin Pârgaru.

La închiderea ediției, prefectul nu finalizase întâlnirea cu cei din Poienești, iar primarul Poede avea telefonul închis. În ediția de mâine vom revni cu amănunte.

Certurile aprinse dintre primarul Poieneștiului, Gheorghe Poede și ceilalți angajați ai primăriei au culminat, zilele trecute, cu plecarea contabilului Maria Crețu, fapt ce a dus la blocarea a tot ce înseamnă plăți, de la achitarea eventualelor facturi, la plata salariilor angajaților. Alexandru CROITORU Toate degetele sunt îndreptate, acuzator, către primarul Gheorghe Poede, vinovat, se pare de situația creată. Din păcate, de suferit au angajații primăriei Poienești deoarece, din cate se pare, plecarea contabilei a adus cu sine și imposiblitatea efectuării plăților către terți, inclusiv a salariilor. “De doi ani mă lupt cu primarul și am ajuns la capătul răbdărilor. Sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile