Home » Sanatate » Salvați-vă viața de cuplu!

Salvați-vă viața de cuplu!

Disfuncția sexuală este o afecțiune tot mai întâlnită în rândul românilor, atât femei cât și bărbați. 62% din cazurile de disfuncție sexuală masculină o reprezintă disfuncția erectilă (erecția slabă sau impotența). În 21% din cazuri este vorba despre ejaculare precoce, mai ales în rândul bărbaților tineri, iar 14% dintre pacienți au probleme sexuale din alte cauze. Acesta este rezultatul unui studiu realizat pentru România de o echipă medicală a unei clinici de specialitate.

Principalele cauze care pot afecta considerabil performanța sexuală a bărbaților sunt cele de natură psihologică (stres, depresie, nesiguranța locului de muncă și anxietatea). Pe lângă aceste cauze deloc de neglijat, sunt anumite afecțiuni știute sau nu ca diabetul, dezechilibre hormonale sau boli vasculare. Deși tot mai mulți tineri se confruntă cu astfel de probleme care pot afecta serios viața de cuplu, evită să vorbească despre ele și apelează foarte rar la specialiștii în domeniu. De cele mai multe ori, pentru a înfrânge teama sau jena, partenera îl însoțește pe bărbat la ședințele de tratament.

Nici femeile nu sunt tocmai sincere când vine vorba să recunoască unele dificultăți sexuale cum ar fi lipsa plăcerii. Dacă în cayul bărbaților, pe lângă stres, cauza o reprezinta unele afecțiuni precum prostatita, la femei stresul este factorul declanșator al disfuncțiilor sexuale, inclusiv teama de a nu rămâne însărcinate.

Foarte puține femei recunosc în fața medicului ginecolog că au anumite disfuncții. De regulă, le îndrum spre psihoterapeut. Există și cazuri în care aceste probleme se pot rezolva cu ajutorul metodelor contraceptive, în special după montarea steriletului. În acest mod, femeile scapă de stresul de a nu rămâne însărcinate. Referitor la bărbați, aceștia trebuie să se adreseze urologului și, după caz, psihologului”, a declarat dr. Mihail Andronache, șeful Secției Ginecologie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

Există remedii numai că trebuie aplicate la timp. Netratate, disfuncțiile sexuale duc la neînțelegeri în cuplu sau chiar la divorț. (Mihaela NICULESCU)

Disfuncția sexuală este o afecțiune tot mai întâlnită în rândul românilor, atât femei cât și bărbați. 62% din cazurile de disfuncție sexuală masculină o reprezintă disfuncția erectilă (erecția slabă sau impotența). În 21% din cazuri este vorba despre ejaculare precoce, mai ales în rândul bărbaților tineri, iar 14% dintre pacienți au probleme sexuale din alte cauze. Acesta este rezultatul unui studiu realizat pentru România de o echipă medicală a unei clinici de specialitate. Principalele cauze care pot afecta considerabil performanța sexuală a bărbaților sunt cele de natură psihologică (stres, depresie, nesiguranța locului de muncă și anxietatea). Pe lângă aceste cauze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: