Home » Invatamant » Rezultate excelente pentru „Sirius”

Rezultate excelente pentru „Sirius”

Rezultate foarte bune pentru Asociația Astronomică „Sirius” – Club UNESCO, din Bârlad. Elevul Cătălin Fănel Tătaru din clasa a X-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, membru al Asociației „Sirius”, a obținut Mențiune specială la Concursul Național de științe și Tehnologie ROSEF, ediția a V-a, desfășurat în perioada 20-21 iunie la Suceava. Premiantul bârlădean s-a remarcat cu proiectul „Motor electromagnetic”, la secțiunea științe aplicate.

Concursul urmărește sporirea interesului tinerei generații pentru domeniul științific și tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica și tehnica cercetării precum și inovarea și inventica ce au ca autori tinerii.

Este un rezultat remarcabil pentru care merită felicitări, cu atât mai mult cu cât, pentru elevul Cătălin Fănel Tătaru, a fost primul concurs național la care a participat, concurs cu o dificultate deosebită prin caracterul său creativ”, a declarat prof. Ioan Adam, îndrumătorul premiantului și președintele Asociației Astronomice „Srius” Club UNESCO.

La acest concurs pot participa doar elevii din clasele V-VIII, care au realizat recent un proiect sau un studiu științific. Concursul ROSEF, nominalizat în calendarul activităților naționale pentru 2014 al Ministerului Educației Naționale, reprezintă etapa de selecție națională a echipelor care vor participa la Concursul INTEL ISEF din S.U.A. și la Olimpiada Internațională de proiecte de cercetare INESPO din Olanda.

La festivitatea de deschidere a concursului de la Suceava a fost prezent președintele Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, dr. Chatief Kunjaya și secretarul Olimpiadei, prof. Greg Stachowsky. (Mihaela NICULESCU)

Rezultate foarte bune pentru Asociația Astronomică „Sirius” – Club UNESCO, din Bârlad. Elevul Cătălin Fănel Tătaru din clasa a X-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, membru al Asociației „Sirius”, a obținut Mențiune specială la Concursul Național de științe și Tehnologie ROSEF, ediția a V-a, desfășurat în perioada 20-21 iunie la Suceava. Premiantul bârlădean s-a remarcat cu proiectul „Motor electromagnetic”, la secțiunea științe aplicate. Concursul urmărește sporirea interesului tinerei generații pentru domeniul științific și tehnic, familiarizarea elevilor din domeniul preuniversitar cu metodica și tehnica cercetării precum și inovarea și inventica ce au ca autori tinerii. „Este un rezultat remarcabil pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: