Home » Administratie » Ziua Drapelului Național

Ziua Drapelului Național

Ieri, toată suflarea administrativă a județului Vaslui a participat la acțiunile organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Național. Acțiunea a fost organizată de Centrul Militar Județean Vaslui, ca unitate de garnizoană, la solicitarea Instituției Prefectului Județul Vaslui și cu ajutorul Primăriei municipiului Vaslui. Ceremonia a fost deschisă și condusă de către căpitanul de jandarmi Lucian Modoranu. La ceremonie au participat reprezentanți ai instituțiilor deconcetrate, reprezentantul Consiliului Județean Vaslui – Valeriu Caragață, primarul municipiului reședință – Vasile Pavăl și prefectul Andrei Puică.

“Drapelul României este un simbol arborat în toate instituțiile statului, un motiv de mândrie și respect”, a spus Vasile Pavăl.

Au urmat la cuvânt Valeriu Caragață, admnistratorul județului și prefectul cu un discurs în stil characteristic: “Onorată audiență cinstim astăzi simbolurile României. Astăzi e Ziua Drapelului și trebuie să fim mândri atunci când auzim Imnul Național și privim Drapelul”.

A urmat apoi defilarea cadrelor militare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, a unui pluton de jandarmi șI a unuia de polițiști comunitari. La final s-a cântat Imnul național și steagul României a fost ridicat pe catargul din fața Palatului Administrativ.

Deși evenimentul a fost intens promovat, publicul a fost extrem de restrâns, fiind reprezentat de exponenții administrației locale adunați pentru ședința de Colegiu Prefectural ce a precedat momentul festiv și o mână de curioși aflați în tranzit, dar care s-au oprit în timpul ceremoniei. Nici cadrele militare în rezervă și retragere nu au fost prezente în număr mare, demnă de semnalat fiind prezența col(r). Romeo Ignat.

Ieri, toată suflarea administrativă a județului Vaslui a participat la acțiunile organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Național. Acțiunea a fost organizată de Centrul Militar Județean Vaslui, ca unitate de garnizoană, la solicitarea Instituției Prefectului Județul Vaslui și cu ajutorul Primăriei municipiului Vaslui. Ceremonia a fost deschisă și condusă de către căpitanul de jandarmi Lucian Modoranu. La ceremonie au participat reprezentanți ai instituțiilor deconcetrate, reprezentantul Consiliului Județean Vaslui – Valeriu Caragață, primarul municipiului reședință – Vasile Pavăl și prefectul Andrei Puică. “Drapelul României este un simbol arborat în toate instituțiile statului, un motiv de mândrie și respect”, a spus Vasile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile