Home / Justitie / Inconștiența îl putea costa viața

Inconștiența îl putea costa viața

Un cetățean din comuna Puiești a încercat să conducă pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis.

Iulian I., în vârsta de 35 ani, din comuna Puiești, a plecat, zilele trecute, la o plimbare pe drumurile publice, la volanul unei autoutilitare, fără să reflecteze prea mult asupra “ideii” că nu are permis de conducere. Ghinionul lui au fost polițiștii care i-au ieșit în cale la intrarea în Bârlad. Tot din “vina” lor, omul va trebui să suporte consecințe și mai mari, doarece domnul Iulian consumase și alcool. Pentru a i se stabili exact alcoolemia, omul a fost dus la spital pentru a i se preleva mostre biologice. Rezultatul: o alcoolemie de 0,80 g/l.

Pentru fapta sa, cetățeanul este cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără permis auto (riscând o pedeapsă cuprinsă între unu și cinci ani) cât și pentru conducerea sub influența alcoolului (pedeapsă între unu și 5 ani sau amendă)

Pentru a se evita anumite tragedii pe șosele, polițiștii recomandă conducătorilor să fie precauți și să nu conducă sub influența alcoolui, întrucât acesta conduce la: scăderea percepției (în mod deosebit a percepției vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) și a capacității de analiză (prin evaluarea incorectă a distanțelor și vitezelor de deplasare), instalarea unei stări de euforie și bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor și riscurilor ce apar în trafic; scăderea concentrării și atenției (se instalează lipsa de vigilență); scăderea reflexelor și a vitezei de execuție a mișcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează și o stare de somnolență foarte periculoasă. (Daniela PORUMB)

 

Un cetățean din comuna Puiești a încercat să conducă pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis. Iulian I., în vârsta de 35 ani, din comuna Puiești, a plecat, zilele trecute, la o plimbare pe drumurile publice, la volanul unei autoutilitare, fără să reflecteze prea mult asupra "ideii" că nu are permis de conducere. Ghinionul lui au fost polițiștii care i-au ieșit în cale la intrarea în Bârlad. Tot din "vina" lor, omul va trebui să suporte consecințe și mai mari, doarece domnul Iulian consumase și alcool. Pentru a i se stabili exact alcoolemia, omul a fost dus la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: