Home » Justitie » Inconștiența îl putea costa viața

Inconștiența îl putea costa viața

Un cetățean din comuna Puiești a încercat să conducă pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis.

Iulian I., în vârsta de 35 ani, din comuna Puiești, a plecat, zilele trecute, la o plimbare pe drumurile publice, la volanul unei autoutilitare, fără să reflecteze prea mult asupra „ideii” că nu are permis de conducere. Ghinionul lui au fost polițiștii care i-au ieșit în cale la intrarea în Bârlad. Tot din „vina” lor, omul va trebui să suporte consecințe și mai mari, doarece domnul Iulian consumase și alcool. Pentru a i se stabili exact alcoolemia, omul a fost dus la spital pentru a i se preleva mostre biologice. Rezultatul: o alcoolemie de 0,80 g/l.

Pentru fapta sa, cetățeanul este cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără permis auto (riscând o pedeapsă cuprinsă între unu și cinci ani) cât și pentru conducerea sub influența alcoolului (pedeapsă între unu și 5 ani sau amendă)

Pentru a se evita anumite tragedii pe șosele, polițiștii recomandă conducătorilor să fie precauți și să nu conducă sub influența alcoolui, întrucât acesta conduce la: scăderea percepției (în mod deosebit a percepției vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) și a capacității de analiză (prin evaluarea incorectă a distanțelor și vitezelor de deplasare), instalarea unei stări de euforie și bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor și riscurilor ce apar în trafic; scăderea concentrării și atenției (se instalează lipsa de vigilență); scăderea reflexelor și a vitezei de execuție a mișcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează și o stare de somnolență foarte periculoasă. (Daniela PORUMB)

 

Un cetățean din comuna Puiești a încercat să conducă pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis. Iulian I., în vârsta de 35 ani, din comuna Puiești, a plecat, zilele trecute, la o plimbare pe drumurile publice, la volanul unei autoutilitare, fără să reflecteze prea mult asupra "ideii" că nu are permis de conducere. Ghinionul lui au fost polițiștii care i-au ieșit în cale la intrarea în Bârlad. Tot din "vina" lor, omul va trebui să suporte consecințe și mai mari, doarece domnul Iulian consumase și alcool. Pentru a i se stabili exact alcoolemia, omul a fost dus la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: