Home » Administratie » S-a scumpit gunoiul la Bârlad

S-a scumpit gunoiul la Bârlad

Un bârlădean care locuiește la bloc va 7,5 lei pe lună, iar unul care locuiește la casă, puțin peste 8 lei. Odată cu populația, vor plăti mai mult și agenții economici. Agenții economici vor plăti și ei mai mulți bani, după ce autoritățile Bârladului au decis că 73,9 lei cât plăteau până acum pe un metru cub/lună este prea puțin, stabilindu-le un preț de 79,9 lei metrul cub/lună.

Simona MIHĂILĂ

După o perioadă de 16 luni, taxa pe gunoi crește din nou. Decizia a fost luată de consilierii bârlădeni, în unanimitate, în ședința de la sfârșitul săptămânii trecute, la cererea Companiei de Utilități Publice (CUP) Bârlad.

Așadar, de la 1 iulie, bârlădenii care locuiesc la bloc vor plăti 7,5 lei de persoană, pe lună, în loc de 7 lei, în timp ce proprietarii de case vor scoate din buzunar 8,1 lei/persoană/lună, în loc de 7,6 lei.

Agenții economici vor plăti și ei mai mulți bani, după ce autoritățile Bârladului au decis că 73,9 lei cât plăteau până acum pe un metru cub/lună este prea puțin, stabilindu-le un preț de 79,9 lei metrul cub/lună.

Nici bugetul local nu va scăpa de aceste majorări. CUP Bârlad va cere pentru salubrizarea străzilor cu circa doi lei mai mult pentru fiecare 1.000 de metri pătrați.

Așadar, măturatul străzilor în timpul zilei îi va costa pe bârlădeni aproape 22,6 lei, pentru fiecare 1.000 mp, iar în timpul nopții – 25,17 lei/ 1.000 mp. Curățenia pe trotuare este ceva mai scumpă, așa încât locuitorii urbei vor plăti la CUP 26,13 lei pentru o porțiune de 1.000 mp măturată în timpul zilei, în timp ce aceeași porțiune măturată noaptea va costa 29,7 lei.

Odată cu scumpirea serviciilor prestate, CUP Bârlad va majora și taxele pentru închirierea europubelelor și eurocontainerelor.

Astfel, o europubelă de 120 de litri va putea fi închiriată cu aproape 13 lei pe lună, față de 12 lei, cât era până acum. În același timp, închirierea unui eurocontainer (cu o capacitate de 1.100 litri) se va face în schimbul sumei de 63.24 lei/ lună, față de 61,69 lei, cât a fost până acum. Tarifele includ TVA.

 

Un bârlădean care locuiește la bloc va 7,5 lei pe lună, iar unul care locuiește la casă, puțin peste 8 lei. Odată cu populația, vor plăti mai mult și agenții economici. Agenții economici vor plăti și ei mai mulți bani, după ce autoritățile Bârladului au decis că 73,9 lei cât plăteau până acum pe un metru cub/lună este prea puțin, stabilindu-le un preț de 79,9 lei metrul cub/lună. Simona MIHĂILĂ După o perioadă de 16 luni, taxa pe gunoi crește din nou. Decizia a fost luată de consilierii bârlădeni, în unanimitate, în ședința de la sfârșitul săptămânii trecute, la cererea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile