Home » Administratie » Doar câteva apometre verificate de Aquavas Vaslui

Doar câteva apometre verificate de Aquavas Vaslui

Anul acesta, Aquavas SA VAslui a început verificarea metrologică a apometrelor populației. Cu toate acestea, cei 40 de lei care trebuie achitați pentru verificarea fiecărui apometru au făcut ca, dintr-un total de 40.000 de apartamente de verificat, până acum, să fie verificate doar 3804.

Alexandru Croitoru

Ai sau nu ai bani, deciziile trebuiesc respectate așa că, fiecare vasluian căruia i-a expira verificarea metrologică a apometrului trebuie să scoată din buzunar câte 40 de lei pentru fiecare astfel de contor. Aquavas anunță că această nouă verificare este valabilă, de data asta șapte ani, în loc de cinci. Un avantaj, theoretic, pentru vasluieni, ar fi acela că, nu e obligatoriu ca reprezentanții furnizorului de apă să facă verficarea, acestea putând fi făcute de orice firmă autorizată BRML. De ce teoretic? Pentru că la Vaslui nu prea există astfel de firme și nu s-au înregistrat verificări în afară de cele din sistem. Dar nci cei care nu au plătit pentru verificarea apometrelor nu trebuie să se panicheze, Aquavas neavând nici o putere legală de a lua măsuri împotriva acestora.

Plătim pierderi de apă sau hoția vecinilor?

Multă lume blamează faptul că, pe lângă ceea ce consumă, facturile le mai sunt încărcate și cu pierderile din sistem. Lămuriri în acest caz adduce Ticu Bahnariu, directorul Aquavas Vaslui: “Pierderile despre care se vorbește sunt, de fapt, diferențe între ceea ce declară fiecare proprietar de apartament și ceea ce înregistrează contorul de pe domeniul public, situat la intrarea în bloc. Unii declară mai puțin decat au consumat. Au fost cazuri când, la citirea făcută periodic de noi , s-au descoperit și câte 100 de metri cubi diferență. La acestea se mai adaugă și consumul de apă făcut atunci când se spală subsolurile de unii locatari sau defecțiuni ale conductelor de apă din subsoluri. Aceste pierderi nu sunt înregistrate de apometrele individuale dar sunt înregistrate de apometrele de pe domeniul public. După lege, aceste pierderi ar trebui rezolvate și împărțite de către asociațiile de locatari dar acest lucru nu se întâmplă și cade tot în grija noastră”.

Sisteme noi și fără pierderi pentru vasluieni

După modelul sistemului de aducțiune a gazului, Aquavas are în vedere un astfel de sistem ce se dorește implementat în municipiul Vaslui. Mai exact, alimentarea să se facă pe casa scării, cu țevi exterioare, la ușă, cu o nouă instalație, iar costurile pot ajunge între 200 și 600 de lei, în funcție de suparafața apartamentului.

Astfel de sisteme am implementat în două locații din municipiul Vaslui. Unul este la blocul 32, scara B și încă unul la blocul 305, scara D. În afară de aceste două locații, sistemul mai poate fi regăsit și la blocurile ANL, prevăzute cu ele din construcție”, a declarat Ticu Bahnariu, director Aquavas Vaslui.

Anul acesta, Aquavas SA VAslui a început verificarea metrologică a apometrelor populației. Cu toate acestea, cei 40 de lei care trebuie achitați pentru verificarea fiecărui apometru au făcut ca, dintr-un total de 40.000 de apartamente de verificat, până acum, să fie verificate doar 3804. Alexandru Croitoru Ai sau nu ai bani, deciziile trebuiesc respectate așa că, fiecare vasluian căruia i-a expira verificarea metrologică a apometrului trebuie să scoată din buzunar câte 40 de lei pentru fiecare astfel de contor. Aquavas anunță că această nouă verificare este valabilă, de data asta șapte ani, în loc de cinci. Un avantaj, theoretic, pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: