Home » Sport » Bârlădenii, campioni la oină

Bârlădenii, campioni la oină

A X-a ediție a Cupei „Cronos” la oină a adus bucurie Clubului „Cronos” din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. Bârlădenii au câștigat Cupa „Cronos” la oină, pentru juniori I.

Pregătiți foarte bine, atât fizic cât și psihic, componenții echipei de oină a liceului s-au impus pe teren câștigând astfel primul loc, la egalitate cu echipa școlii Gimnaziale din Salcia (Suceva), la Campionatul Internațional de oină, desfășurat pe 28 și 29 iunie pe terenul municipal de rugby. Locul II a fost ocupat de echipa școlii Remetea Chioarului (Maramureș), iar locul III a fost adjudecat de echipa Liceului „Prometeu” din Chișinău, Republica Moldova.

Tot în perioada 28-29 iunie, s-a desfășurat și a XX-a ediție a Memorialului „Vasile Tămășanu”, o competiție de oină specială, pentru juniori II (elevi de gimnaziu). Locul I a fost câștigat de școala Gimnazială din Salcia (Suceava), locul II de echipa școlii Gimnaziale din Remetea Chioarului (Maramureș), iar locul III de echipa de oină a școlii Generale nr. 1 din Iana (Vaslui).

Sergiu Frangulea

Sergiu Frangulea

Competiția desfășurată pe stadionul „Rulmentul” a reunit echipe din România și Republica Moldova, oina fiind sportul național românesc, atestat încă din 1750. Echipa de la Sport Club „Cronos”, din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” s-a descurcat foarte bine, și ne-a adus Cupa”, a declarat prof. Sergiu Frangulea, coordonatorul competiției.

Evenimentul sportiv a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Liceul „Mihai Eminescu”, Direcția Județeană pentru Sport Vaslui și Asociația Sport Club Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

A X-a ediție a Cupei „Cronos” la oină a adus bucurie Clubului „Cronos” din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. Bârlădenii au câștigat Cupa „Cronos” la oină, pentru juniori I. Pregătiți foarte bine, atât fizic cât și psihic, componenții echipei de oină a liceului s-au impus pe teren câștigând astfel primul loc, la egalitate cu echipa școlii Gimnaziale din Salcia (Suceva), la Campionatul Internațional de oină, desfășurat pe 28 și 29 iunie pe terenul municipal de rugby. Locul II a fost ocupat de echipa școlii Remetea Chioarului (Maramureș), iar locul III a fost adjudecat de echipa Liceului „Prometeu” din Chișinău,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: