Home » Social » Mai puține zile de tratament pentru pensionari

Mai puține zile de tratament pentru pensionari

De anul acesta, pensionarii care au întrunit punctajul necesar obținerii unui bilet de tratament prin intermediul Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui trebuie să știe că sejurul va fi mai scurt cu două zile decât în alți ani. Adică, în loc de 18 zile, vor beneficia doar de 16 zile de cazare, masă și tratament. De vină pentru această diminuarea a sejurului este faptul că legea s-a schimbat, aleșii considerând, probabil, că ce-i mult strică.

De la începtutul anului, 3.000 de pensionari au mers în stațiunile montane sau pe litoral, la tratament prin Casa Județeană de Pensii. La această oră se distribuie deja biletele pentru seria a X-a, în perioada 8-23 iulie.

Pentru această serie, am primit inițial 234 de bilete, dar am mai obținut suplimentar 118 bilete. Criteriile de acordare au rămas aceleași. Biletele sunt foarte căutate și se pare că pensionarii au devenit mai înțelegători în situațiile când obțin un punctaj necorespunzător”, a declarat Isabel Bogdan, director executiv al Casei Județene de Pensii Vaslui.

Din totalul biletelor alocate lunar de CJP, 15 % lesunt rezervate persoanelor cu handicap. Reprezentanții CJP introduc datele în sistemul informatic al CNAS și automat se alocă seriile, cu numele și prenumele persoanelor cu handicap care întrunesc punctajul stabilit prin lege. Dacă în cazul acestora, biletele se alocă gratuit, ceilalți pensionarii trebuie să achite 50% din cuantumul pensiei. (Mihaela NICULESCU)

De anul acesta, pensionarii care au întrunit punctajul necesar obținerii unui bilet de tratament prin intermediul Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui trebuie să știe că sejurul va fi mai scurt cu două zile decât în alți ani. Adică, în loc de 18 zile, vor beneficia doar de 16 zile de cazare, masă și tratament. De vină pentru această diminuarea a sejurului este faptul că legea s-a schimbat, aleșii considerând, probabil, că ce-i mult strică. De la începtutul anului, 3.000 de pensionari au mers în stațiunile montane sau pe litoral, la tratament prin Casa Județeană de Pensii. La această oră…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile