Home » Justitie » Pregătiți … să ardă scrum

Pregătiți … să ardă scrum

Clienții celor mai multe restaurante din județ ar arde ca șoarecii la orice incendiu mai serios. Un control al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a scos la iveală cât de nepregătiți sunt proprietarii restaurantelor si teraselor pentru a face față unei asemenea tragedii.

Clienții celor mai multe restaurante, baruri, cluburi sau pensiuni din județul Vaslui ar arde ca șoareceii în cazul în care un incendiu mai serios ar cuprinde locul lor de distracție. Proprietarii acestora sunt complet nepregătiți să facă față unor situații de urgență. Concluzia s-a desprins ca urmare a unui control efectuat, zilele trecute, de către pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU). Pompierii au verificat la sânge patru hoteluri, două moteluri, trei pensiuni, două complexe de agrement, douăsprezece restaurante și două cluburi.

Cei mai mulți proprietari nu dețineau documentații de securitate la incendiu, nu aveau pus la punct un sistem potrivit de detectare și alertare în caz de incendiu, clădirile nu erau prevăzute cu elemente care să separe instalațiile de restul construcției în așa fel încat, în caz de incendiu, acestea să fie protejate.

În total, au fost descoperite peste 250 de nereguli, pentru care pompierii militari au aplicat 173 de sancțiuni. Au fost administrate și două amenzi a câte 1.000 de lei.

Reprezentanții ISU le atrag atenția cetățenilor care obișnuiesc să frecventeze aceste locații, precum și pe cei care urmează să plece în concediu, să se informeze cu privire la măsurile pe care unitatea gazdă le are la îndemană în situația unui incendiu. (B.O.)

Clienții celor mai multe restaurante din județ ar arde ca șoarecii la orice incendiu mai serios. Un control al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a scos la iveală cât de nepregătiți sunt proprietarii restaurantelor si teraselor pentru a face față unei asemenea tragedii. Clienții celor mai multe restaurante, baruri, cluburi sau pensiuni din județul Vaslui ar arde ca șoareceii în cazul în care un incendiu mai serios ar cuprinde locul lor de distracție. Proprietarii acestora sunt complet nepregătiți să facă față unor situații de urgență. Concluzia s-a desprins ca urmare a unui control efectuat, zilele trecute, de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: