Home » Invatamant » Sute de contestații la examentul de evaluare națională

Sute de contestații la examentul de evaluare națională

Sute de elevi din cei 4.156 de elevi de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna trecută examenul de evaluare națională au fost nemulțumiți de notele primite, drept pentru care au formulat contestații. Mai exact, 366 dintre ei au contestat notele la limba și literatura română, în timp ce 98 de contestații au fost formulate pentru matematică.

Dacă anul trecut cei mai mulți elevi au fost nemulțumiți de notele primite la matematică, iată ca anul acesta limba și literatura română pare sa fi fost proba de foc.

Andrei, elev la Școala „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, este unul dintre nemulțumiții care a făcut contestație la limba și literatura română. El afirmat că, deși se consideră un elev foarte bun la învățătură, la examenul național a întâmpinat mari dificultăți atât la compunere, cât și la subiectul de gramatică: „De exemplu, nu am înțeles prea bine ce am de făcut cu fraza «Când sunt scrise bine, romanele constituie în sine povești despre viață, care îl incurajează pe cititor săînțeleagă mai bine profunzimea experienței umane». Cred că de asta mi s-a scăzut nota, nu știu exact”.

Se pare că, Andrei a avut dreptate să-și exprime nemulțumirea deoarece, în urma contestației a primit în plus 0,50 de sutimi, având acum la limba romană nota 9,5.

În urma contestațiilor, din totalul de 464, la aproximativ 100 de elevi le-a crescut nota cu 50 până la 1,5 puncte. Majoritatea au primit între 0,10 și 0,50 de sutimi. Nu a fost niciun caz în care să se acorde mai mult de 1,5 puncte. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva, regulamentul spune că este necesară desemnarea unei a treia comisii care să verifice.

„Rezultatele de anul acesta sunt mulțumitoare, având în vedere dificultatea subiectelor. Peste 60,68% din elevi au reușit să obțină medii mai mari de 5. Concret, 64,99% dintre elevi au obținut cel puțin nota 5 la limba română, iar 64% dintre absolvenți au luat cel puțin 5 la matematică. În 2013 promovabilitatea a fost de 69%, iar în 2012 a fost de 47%. Noi facem eforturi în continuare pentru creșterea procentajului de promovabilitate”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui. (Daniela PORUMB)

Sute de elevi din cei 4.156 de elevi de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna trecută examenul de evaluare națională au fost nemulțumiți de notele primite, drept pentru care au formulat contestații. Mai exact, 366 dintre ei au contestat notele la limba și literatura română, în timp ce 98 de contestații au fost formulate pentru matematică. Dacă anul trecut cei mai mulți elevi au fost nemulțumiți de notele primite la matematică, iată ca anul acesta limba și literatura română pare sa fi fost proba de foc. Andrei, elev la Școala „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, este unul dintre nemulțumiții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: