Home » Invatamant » Primul venit, primul servit

Primul venit, primul servit

Din lipsă de locuri, singura creșă din Bârlad nu poate onora decât un număr redus de cereri, spre disperarea părinților care nu au unde să-și ducă micuții.

Singura creșă din Bârlad este asaltată de numărul mare de cereri. Din 1978, când a fost inaugurată, în oraș nu a mai fost construită nicio altă creșă. Asta spre disperarea sutelor de părinți care merg la serviciu și nu au în grija cu-i să-și lase micuții. Se pare, însă, că acest lucru nu este un motiv suficient de bun pentru ca autoritățile să ia în calcul construirea unei noi asemenea unități, sau măcar extinderea celei actuale.

În urmă cu câțiva ani, guvernanții vorbeau despre proiecte cu finanțare europeană sau de la Ministerul Educației Naționale, pentru noi grădinițe și creșe în Bârlad, dar mărețele proiecte au rămas, ca întotdeauna, simple declarații sforăitoare.

Așa se face că, în Bârlad, nu pot merge la creșă mai mult de 65 de copii pe an.

Suprafața creșei este de 216 mp, adică atât cât să permită găzduirea a 55 de copii. Noi înscriem în jur de 65 de copii, pentru că zilnic sunt și copii care absentează. Numărul părinților care vor să-și înscrie copiii la creșă este mult mai mare. Am mai observat că majoritatea sunt bugetari sau lucrează la «Rulmenți»”, a declarat Mihaela Zamfir, directorul creșei bârlădene.

Lipsa locurilor îi determină pe unii părinți să-și înscrie copiii cu unul sau doi ani înainte. Din păcate, în Bârlad, nu există nici creșă privată, care ar putea rezolva în mare măsură această problemă. (Mihaela NICULESCU)

Din lipsă de locuri, singura creșă din Bârlad nu poate onora decât un număr redus de cereri, spre disperarea părinților care nu au unde să-și ducă micuții. Singura creșă din Bârlad este asaltată de numărul mare de cereri. Din 1978, când a fost inaugurată, în oraș nu a mai fost construită nicio altă creșă. Asta spre disperarea sutelor de părinți care merg la serviciu și nu au în grija cu-i să-și lase micuții. Se pare, însă, că acest lucru nu este un motiv suficient de bun pentru ca autoritățile să ia în calcul construirea unei noi asemenea unități, sau măcar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: