Home » Social » Își va crește singură copilul

Își va crește singură copilul

Eleva care a născut în toiul bacalaureatului e hotărâtă să dea toate probele la bac și să o crească singură pe micuța Anastasia Nectaria.

Ana-Maria, eleva de 18 ani, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad care a intrat în travaliu exact în timp ce susținea a doua probă a bacalaureatului este în culmea fericirii. Fetița ei, Anastasia Nectaria, care a avut totuși răbdare să-și lase mama să termine lucrarea înainte să vină pe lume, a adus cu sine și prima notă din viața ei: un 10 cu felicitări, obținut de la medici, pentru modul armonios în care s-a dezvoltat 9 luni în uterul mamei și pentru cele 3,4 kg pe care le avea în momentul în care a respirat prima gură de aer.

Ana-Maria le-a destăinuit reporterilor Est News că statutul de proaspătă mămică nu o va opri să susțină și restul probelor de bacalaureat. Chiar astăzi, ea susține proba scrisă la biologie.

Că este o tânără foarte hotărâtă, curajoasă și ambițioasă o demonstrează și decizia ei de a-și crește copilul fără ajutorul tatălui acestuia: „Am știut că sunt însărcinată și am decis să păstrez copilul. Tatăl fetiței nu vrea să știe de ea, dar asta nu mă frămĂntă acum. Vreau să am grijă de micuță”.

Alături de tânăra mamă vor fi și bunicii Anastasiei Nectaria, cei care au spijinit-o încă din prima clipă în care aceasta a decis să păstreze copilul. Ei muncesc în Anglia, însă au de gând să facă tot ce este posibil pentru a fi alături de fiica lor, mai departe.

„Mă vor ajuta și părinții mei, care mi-au fost aproape de la început. Mama nu m-a părăsit nicio clipă în ziua în care am născut și știu sigur că nu o va face niciodată”, spune Ana-Maria cu convingere.

Deși în ultimele nouă luni de școală a fost însărcinată, Ana-Maria a fost o elevă silitoare, nu a lipsit deloc de la cursuri și a avut note bune. În tot acest timp, gĂndul că va fi mamă i-a dat puteri, reușind, în final să treacă cu bine două importante examene ale vieții – examenul maturității și cel al maternității.

Așa cum am scris și în ediția noastră de ieri, miercuri dimineață, în timp ce susținea proba scrisă de matematică, Ana-Maria a intrat în travaliu. Acest lucru nu a luat-o prin surprindere, deoarece se aștepta ca sorocul să-i vină din clipă în clipă. De altfel, ea se internase în spital imediat după proba scrisă la română, dar pentru că a vrut să participe la examen, a riscat. S-a prezentat la proba a doua cu învoire de la medici. A rezolvat subiectele la matematică în răstimpul de 10 minute pe care l-a avut între contracții. A fost preluată de la liceu cu o ambulanță și dusă direct în sala de nașteri. Peste câteva ore, o ținea deja în brațe pe Anastasia Nectaria. (Mihaela Niculescu)

Eleva care a născut în toiul bacalaureatului e hotărâtă să dea toate probele la bac și să o crească singură pe micuța Anastasia Nectaria. Ana-Maria, eleva de 18 ani, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad care a intrat în travaliu exact în timp ce susținea a doua probă a bacalaureatului este în culmea fericirii. Fetița ei, Anastasia Nectaria, care a avut totuși răbdare să-și lase mama să termine lucrarea înainte să vină pe lume, a adus cu sine și prima notă din viața ei: un 10 cu felicitări, obținut de la medici, pentru modul armonios în care s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile