Home » Sanatate » 5 Lucruri pe care nu le stiai despre branza de vaca (P)

5 Lucruri pe care nu le stiai despre branza de vaca (P)

Majoritatea tipurilor de branza nu se bucura de o reputatie foarte buna, ca si alimente sau produse dietetice de exceptie. Totusi, branza de vaci este exceptia; ea este des intalnita in bucataria romaneasca si poate sa fie consumata atat ca si aliment simplu, cat si adaugata unor retete pline de savoare. Aceasta branza de vaca e optima pentru o dieta sanatoasa, oferind o sursa naturala de numerosi nutrienti esentiali. Sa luam aceste aspecte pe rand, in urmatoarele randuri. Pentru mai multe informatii, acceseaza oferta de branza de vaca la Selgros Iasi

  • Vitamine si minerale

Branza de vaci e bogata in calciu si fosfor, minerale ce contribuie la starea de sanatate a oaselor noastre. Mai mult, calciul e benefic pentru sistemul nervos si functionare muschilor.

Din punct de vedere al proteinelor, branza de vaci se remarca prin vitamina A – ea e importanta pentru cresterea si dezvoltarea celulelor (in special cele implicate in mentinerea starii de sanatate a pielii si a sistemului imunitar); vitamina B de asemenea – ea ajuta obtinerea de energie din hrana consumata. Daca insa aveti probleme cu continutul ridicat de sodiu, consumati acest tip de branza cu moderatie.

  • Proteine

Nu doar carnea contine proteine, dupa cum cred unii; ci si branza (de vaca) – consumand si astfel de alimente, se reduce riscul aparitiei deficitului de aminoacizi (ce poate afecta capacitatea celulelor de a dezvolta proteinele necesare supravietuirii). Cantitatea unui pahar de 200 ml, de branza de vaca, de exemplu, poate sa contina 23-25 grame de proteine.

  • Continutul de grasime

Nu in ultimul rand, branza aceasta e o sursa demna de luat in seamna, datorita componentei de acizi grasi sanatosi, ce s-ar putea dovedi benefica pentru persoanele cu diabet.

In orice moment al zilei, in diferite combinatii, in prajituri sau placinte, acest aliment este apreciat la adevarata sa valoare. Alege sa iti diversifici preparatele culinare si sa adaugi mai multe branzeturi benefice sanatatii tale!Descopera oferta de branza de vaca in magazinul Selgros Iasi, la un pret special!

Selgros Iasi

Produse alimentare si nealimentare

Soseaua Nicolina nr. 57A Iasi,

700711, RO

Tel: 0232 306 000

Fax 0232 306 199

Majoritatea tipurilor de branza nu se bucura de o reputatie foarte buna, ca si alimente sau produse dietetice de exceptie. Totusi, branza de vaci este exceptia; ea este des intalnita in bucataria romaneasca si poate sa fie consumata atat ca si aliment simplu, cat si adaugata unor retete pline de savoare. Aceasta branza de vaca e optima pentru o dieta sanatoasa, oferind o sursa naturala de numerosi nutrienti esentiali. Sa luam aceste aspecte pe rand, in urmatoarele randuri. Pentru mai multe informatii, acceseaza oferta de branza de vaca la Selgros Iasi Vitamine si minerale Branza de vaci e bogata in…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: